Terörle mücadele kararlılıkla sürüyor. Milli Savunma Bakanlığı'nın haftalık basın bilgilendirme toplantısında yapılan açıklamada, son bir haftada 44, yılbaşından bu yana ise 1092 teröristin etkisiz hale getirildiği duyuruldu.
Sınırlarda son bir haftada 316, yılbaşından bu yana ise 7'si terör örgütü mensubu 4 bin 661 kişinin yakalandığı bilgisi verilen açıklamada ayrıca, İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarının durmasına yönelik Uluslararası Adalet Divanı'nın kararı da yer aldı. "Kararı memnuniyetle karşılıyoruz, İsrail'in derhal uymasını bekliyoruz, İsrail toplu katliamlarına son vermelidir. Alınan kararlar memnuniyet verici olsa da yeterli değildir" denildi.
Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ terör örgütleri başta olmak üzere bekamıza yönelen tüm tehdit ve tehlikelere karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürmektedir. Başarıyla icra edilen operasyonlarla Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil; 44’ü son bir haftada olmak üzere 1 Ocak’tan bugüne kadar 1092 terörist etkisiz hâle getirilmiştir.
Birliklerimizin imkan ve kabiliyetlerinin sürekli olarak geliştirildiği, dünya standartlarında ve teknoloji yoğunluklu sistemlerle korunan hudutlarımızda; 316’sı son bir haftada olmak üzere, 1 Ocak’tan bugüne kadar yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 4 bin 661 şahıs yakalanmıştır. Yakalanan şahıslardan 7’si terör örgütü mensubudur.
Son bir haftada engellenen 1442 şahıs ile birlikte bu yıl içerisinde engellenen kişi sayısı 56 bin 949 olmuştur.
"İSRAİL KATLİAMA SON VERMELİ"
İspanya, İrlanda ve Norveç’in Filistin Devleti’ni tanıma kararları ile Uluslararası Adalet Divanı'nın, İsrail’in Refah’a yönelik saldırılarını durdurmasına ve Refah sınır kapısının insani yardımlara derhal açılmasına hükmeden ihtiyati tedbir kararını memnuniyetle karşıladığımızı bir kez daha vurguluyor; İsrail’in derhâl Uluslararası Adalet Divanı kararına uymasını; uluslararası toplumun da bu konuda daha aktif bir tutum sergilemesini bekliyoruz.
Ancak İsrail, Refah’a saldırılarını sürdürmekte ve çadır kamplarda kalan yerlerinden edilmiş Filistinlileri öldürmektedir. Çocukların ve anne karnındaki (doğmamış) bebeklerin öldürülmesinin hiçbir meşru sebebi olamaz. İsrail, toplu katliamlarına derhal son vermelidir. Bugüne kadar İsrail’in saldırılarını durdurmasına yönelik alınan kararlar memnuniyet verici olsa da yeterli değildir. Filistinliler için acı ve zulmün son bulması adına bölgede kalıcı çözüme yönelik kararların alınması ve uygulanması gerekmektedir. "
PKK'NIN SÖZDE YEREL SEÇİM HAZIRLIĞI HAKKINDA
MSB kaynakları, basın bilgilendirme toplantısında gazetecilerin sorularını da cevapladı.
Kaynaklar, terör örgütü PKK'nın Suriye'de sözde yerel seçim hazırlıklarına yönelik sorular üzerine şunları aktardı:
"Terör örgütü, üçüncü tarafların verdiği cesaret ve destekle kendini meşrulaştırmaya çalışmaktadır. Sözde seçim çalışmaları Suriye'nin toprak bütünlüğü açısından kabul edilemez bir durum olduğu gibi bölgede huzurun ve barışın sürdürülebilmesi açısından olumsuz etkiler doğurabilecek potansiyele de sahiptir. Dün MGK bildirisinde ifade edildiği gibi Irak ve Suriye'de gasbettiği toprakları terör yuvası haline getiren PKK/KCK-PYD/YPG'nin ve ona sağlanan desteğin bölgemizdeki tüm unsurlarıyla birlikte bertaraf edileceğini, milli güvenliğimiz ve komşularımızın toprak bütünlüğü hilafına herhangi bir oldubittiye fırsat verilmeyeceğini bir kez daha vurguluyoruz."
"YASALAŞMAMIŞ BİR DÜZENLEME ÜZERİNDEN TARTIŞMA YARATMANIN FAYDASI YOK"
Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Milli Savunma Komisyonu'nda görüşülen kanun değişiklik teklifi haberlerine ilişkin olarak ise şu ifadeleri kullandı:
"Taslak kanun maddelerinin görüşülmesi halen Mecliste Milli Savunma Komisyonunda devam etmektedir. Taslak kanun maddelerinde makam ve görevlere ilişkin unvanlar kullanılarak yapılan beyanlar dışında beyanat verilmesi konusunda bir sınır yoktur. Mevcut düzenleme ile sadece geçici suretle ve görev nedeniyle sahip olunan makam ve görev unvanlarının kullanılmasına sınırlama getirmek amaçlanmıştır. Söz konusu düzenleme henüz taslak aşamasındadır ve komisyonda görüşülmektedir. Komisyonda uygun bulunması halinde Meclis Genel Kurulunda da görüşülecektir. Henüz yasalaşmamış bir düzenleme üzerinden tartışma yaratmanın hiç kimseye faydası yoktur."