"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2355 %0.05
37,0342 %0.01
2.308.740 %-0.337
3.021,30 0,97
Ara
İşçi Haber Gündem Muş ve Dosaki'den bölgesel işbirliği vurgusu: Tehditlere birlikte karşı durmalıyız

Muş ve Dosaki'den bölgesel işbirliği vurgusu: Tehditlere birlikte karşı durmalıyız

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş, Irak Temsilciler Meclisi Gümrük Vergilendirme Alt Komitesi Başkanı Dosaki ile bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

Meclis’teki görüşme sırasında, Mehmet Muş, TBMM'de kabul edilen kanun tekliflerinin yüzde 55'inin başkanlığını yaptığı Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ele alındığını belirtti. Bu durum, komisyonun yasama sürecindeki önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

GAZZE'DEKİ DURUM VE ULUSLARARASI TEPKİLER

Muş, Gazze'deki saldırılara dair endişelerini dile getirerek, İsrail’in gerçekleştirdiği eylemleri "katliam" olarak nitelendirdi. Muş, yaşanan bu olaylar karşısında uluslararası toplumun birlikte hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

"İsrail, eğer durdurulmazsa bütün Orta Doğu'yu kan gölüne çevirecek," diyen Muş, ABD’nin İsrail'e olan desteğine de dikkat çekti. "Birleşmiş Milletler'den (BM) İsrail aleyhine bir şey çıkacak olsa ABD anında veto ediyor" ifadelerini kullandı.

Muş, Gazze'nin küçük bir alana sahip olduğunu belirterek, "Binlerce ton bomba atılıyor. Bunu normal bir insan mantık olarak izah edemez" dedi.

TÜRKİYE-IRAK İLİŞKİLERİ

Irak’ın refahını artırmayı hedeflediklerini söyleyen Muş, Türkiye ile Irak arasında iyi ilişkilerin mevcut olduğunu hatırlattı. Bu bağlamda, işbirliğinin önemine dikkat çekti.

Irak Temsilciler Meclisi Gümrük Vergilendirme Alt Komitesi Başkanı Dosaki de Türkiye’nin tecrübelerinden faydalanmak istediklerini dile getirerek, iki ülke arasında işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

Tbmm Plan Ve Butce

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *