"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2596 %-0.01
36,9694 %-0.1
2.276.810 %-1.185
3.029,48 0,05
Ara
İşçi Haber Gündem Müsavat Dervişoğlu'ndan Bahçeli'ye idam ipi: Al bu ipi başına as!

Müsavat Dervişoğlu'ndan Bahçeli'ye idam ipi: Al bu ipi başına as!

TBMM'de partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'la ilgili yaptığı çağrıya sert tepki gösterdi. Dervişoğlu, Devlet Bahçeli'ye kürsüden ip fırlatarak, "Bu büyük milletin anılarını yok ettiniz! Bu büyük milletin geleceğini katlettiniz! Al şimdi bu ipi baş köşede başının ucuna as!" sözleriyle dikkat çekti.

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin PKK elebaşı Abdullah Öcalan için yaptığı "Gelsin TBMM'de DEM sıralarına katılıp silah bıraktığını ilan etsin" çağrısına İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'ndan sert bir yanıt geldi. Parti grubunda Bahçeli'ye yüklenen Dervişoğlu, kürsüden ip fırlatarak dikkat çekti.

‘’Tayyip Erdoğan'ı yeniden cumhurbaşkanı yapmak uğruna''

Dervişoğlu, "Tayyip Erdoğan'ı yeniden cumhurbaşkanı adayı yapmak uğruna ihanete el uzatmak düşüklüğüne katlanamayız" dedi. İktidarın halkın can, mal ve namusunu koruma görevini bıraktığını belirten Dervişoğlu, "Bu iktidar ve başındakiler gayrimeşrudur. Bu ülkenin geleceğini, devletin bekasını Devlet Bahçeli'ye karşı savunmak, rüyamda bile göremeyeceğim bir şeydir. Hadi oradan! Burası Mustafa Kemal Atatürk'ün meclisi. Cesetlerimizi çiğnemeden bu cani Meclis'e giremez" ifadelerini kullandı.

‘’Al bu ipi baş köşede as''

Dervişoğlu, geçmişte Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a attığı ipi hatırlatarak, "Bu büyük milletin anılarını yok ettiniz. Şimdi bu ipi baş köşede as" dedi. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e de tepki gösteren Dervişoğlu, "Devlet Bahçeli'ye verdiği cevaba bakın, Türkiye kumar masası mıdır?" şeklinde konuştu. Bu sert açıklamalar, Meclis'te önemli bir gündem oluşturdu.

Müsavat Dervişoğlu KimDir?

1960 yılında Ankara'da doğan Müsavat Dervişoğlu, aslen Fatsalıdır. Lise eğitimini Ankara, Fatsa ve Samsun'da tamamladıktan sonra 1978 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme Fakültesi İşletme Bölümü'ne kaydoldu.

Müsavat Dervişoğlu, 12 Eylül 1980 askeri darbesi sonrası öğrenimine ara vermiş, ancak öğrenci aflarından yararlanarak Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun olmuştur.

Siyasi kariyerine Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) içerisinde başlayan Dervişoğlu, birçok kademede ve gençlik organizasyonlarında aktif rol almıştır. 1978'de Fatsa Ülkücü Gençlik Derneği Başkanlığı yapmış, 1987-1989 döneminde Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevini üstlenmiştir.

1989'da MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş tarafından MHP Genel Merkezi'nde görevlendirilmiş, ardından Türkeş’in talimatıyla MHP İzmir teşkilatında görev almıştır. 2000-2011 yılları arasında MHP İzmir İl Başkanlığı yapmış, 2009 Yerel Seçimlerinde MHP’nin İzmir belediye başkanı adayı olmuş, 2011 Genel Seçiminde milletvekili adayı olmuştur.

2012 yılında, Devlet Bahçeli ve Koray Aydın ile birlikte MHP Genel Başkanlığı için yarışmış, ancak seçimi kazanamamıştır. 2017'deki Anayasa referandumunda MHP’nin AKP’yi desteklemesine tepki göstererek istifa etmiş ve Meral Akşener, Koray Aydın, Ümit Özdağ gibi isimlerle birlikte İYİ Parti’nin kuruluş sürecine katılmıştır.

2018-2019 yılları arasında İYİ Parti’nin Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüş, 2019'dan itibaren de İYİ Parti’nin Meclis Grubu Başkanvekilliği yapmaktadır. 2018'de 27. dönem İzmir milletvekili seçilen Dervişoğlu, 28. dönemde de bu görevine devam etmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *