"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2499 %0.09
37,0970 %0.2
2.309.458 %-1.315
3.011,64 0,65
Ara
İşçi Haber Gündem Narin Güran cinayetinde sıcak gelişme: Ailenin delil karartma çabaları ortaya çıktı

Narin Güran cinayetinde sıcak gelişme: Ailenin delil karartma çabaları ortaya çıktı

8 yaşındaki Narin Güran cinayetiyle ilgili soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı. Baş şüpheli amca Salim Güran ve diğer aile üyelerinin delil karartmak için büyük uğraşlar verdiği anlaşıldı. Aile üyeleri, evin halılarını defalarca yıkadı ve güvenlik kameralarını devre dışı bıraktı. Güran ailesi erkeklerinin en az 7 ayrı aile meclisi toplantısı yaptığı da tespit edildi. TÜBİTAK, silinen görüntüleri kurtarmak için devrede.

Diyarbakır Bağlar’a bağlı Tavşantepe Köyü’nde 8 yaşındaki Narin’in vahşice öldürülmesiyle ilgili soruşturma derinleşiyor. Küçük Narin’in cansız bedeni köyün yakınındaki Eğertutmaz Deresi’nde bulunmuştu. Olayın ardından başlatılan soruşturmada, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın aldığı teknik takip kararları ve yapılan ortam dinlemeleri sonucu yeni bulgular ortaya çıktı.

Halk TV Muhabiri Ferit Demir’in haberine göre, şüpheli Güran ailesi, Jandarma’nın ortam dinlemesini öğrenerek yüksek sesli müzik açarak önlem almaya çalıştı. Aile üyelerinin WhatsApp mesajlarını sildiği ve cinayet günü kullandıkları telefonları değiştirdiği belirlendi.

DELİL KARARTMA ÇABALARI

Narin’in öldürüldüğü evdeki halılar, koltuk örtüleri ve masa örtüleri defalarca yıkandı. Yıkama işlemlerini yenge Hediye Güran organize ederken, evdeki çamaşır makinesi kapasitesinin üzerinde çalıştırıldığı için arızalandı. Bunun üzerine örtüler, başka bir eve götürülerek yıkandı. Ayrıca, aile üyelerinin cinayet günü birkaç kez banyo yaptığı ve evdeki tüm yüzeylerin çamaşır suyu ile defalarca temizlendiği tespit edildi.

GİZLİ TANIK İFADE VERDİ

Olay günü köyde bulunan ve akraba olmayan bir kişinin, Salim Güran’ın telaşlı haline şahit olduğu ve bu kişinin gizli tanık olarak güvenlik birimleriyle iş birliği yaptığı ortaya çıktı.

Ankara’dan, uzman isimlerin Diyarbakır’a gelmesi sonrası, anılan kişinin gizli tanık statüsüne alınarak hakkında gizli tanık işlemi yapıldığı öğrenildi.

SİLİNEN GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ KURTARILACAK

Jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucunda amca Salim Güran’ın evinde olay öncesinde güvenlik kamerasının var olduğu ancak olaydan sonra kameraların çalışamaz hale getirildiği belirlendi. Benzer şekilde bir diğer amca Hüseyin Güran’ın evinde sesli kayıt yapan güvenlik kamerası sisteminin olduğu ve bu sistemin de devre dışı bırakıldığı her iki güvenlik kamerası görüntülerinin geriye dönük olarak bütün görüntülerinin özel bir program kullanılarak silindiği anlaşıldı.

Ancak Jandarma ekiplerinin, her iki güvenlik kamerasının hard disklerine el koyarak TÜBİTAK’a gönderildiği öğrenildi. Bu arada güvenlik birimlerinin yaptığı çalışmalar sonrası okul anahtarının amca Güran’da bulunduğu olay sonrası Güran’ın okula giderek güvenlik kamerası görüntülerini izlediği ve güvenlik kamerası görüntüleri üzerinde herhangi bir silme ya da oynama olup olmadığının araştırılması için okuldaki güvenlik kamerası hart disklerinin de sökülerek incelemeye alındığı bildirildi.

BAŞ ŞÜPHELİ AMCA SALİM GÜRAN

Cinayetin baş şüphelisi olarak görülen Salim Güran, olay sonrasında saatlerce telefon görüşmesi yaptı ve bu görüşmelerde delilleri ortadan kaldırmak için yardım aldığı anlaşıldı. Güran’ın WhatsApp üzerinden yaptığı görüşmeler, soruşturmanın odağında yer alıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *