"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2355 %0.05
37,0342 %0.01
2.308.740 %-0.337
3.021,30 0,97
Ara
İşçi Haber Gündem Narin Güran olayı nedir? Tüm Türkiye'yi kahreden cinayette son durum ne?

Narin Güran olayı nedir? Tüm Türkiye'yi kahreden cinayette son durum ne?

Günler sonra köyün yakınındaki dere kenarında cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki minik Narin'i kim nasıl öldürdü? İşte kahreden cinayette son gelişmeler...

Narin Güran isimli 8 yaşındaki kız çocuğu, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos tarihinde kaybolmuştu. 

Kur'an kursuna giden Narin, çıkışta evlerine dönmeyince ailesi kendi imkanlarıyla aramıştı. Köylülerle yapılan aramadan da sonuç alınamayınca Narin'in babası Arif Güran, aynı gün saat 20.00 sıralarında jandarma karakoluna giderek kızının kayıp olduğunu bildirdi.

NARİN'İN AMCASI TUTUKLANDI

Arama çalışmaları ve soruşturmalar başlamıştı. Arama çalışmalarında 22 Ağustos'ta Güran ailesinin evine 3 kilometre mesafede, 28 Ağustos'ta ise 2 kilometre mesafede 2 farklı çocuk terliği bulundu. Ancak her iki terliğin de ailesinin beyanıyla Narin Güran'a ait olmadığı belirlendi. Soruşturma kapsamında Narin Güran'ın 18 yaşındaki ağabeyi E.G. kolundaki ısırık izleri nedeniyle gözaltına alındı. İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaki incelemede, ısırık izlerinin Narin'e ait olup olmadığı tespit edilemeyince E.G. serbest bırakıldı.

Hem arama çalışmaları hem soruşturma sürerken, bu kez Narin'in amcası, aynı zamanda kırsal Tavşantepe Mahallesi'nin muhtarı Salim Güran gözaltına alındı. Güran'ın aracından alınan DNA örneklerinin, Narin'in kıyafetlerindeki DNA örnekleri ile eşleştiği belirtildi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından zırhlı araçla adliyeye sevk edilen Salim Güran, 'Kasten öldürme' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından tutuklandı.

24 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Tüm Türkiye minik Narin'in canlı bir şekilde bulunmasını ümit ederken 19 günlük arama çalışmalarının ardından kötü haber geldi. 7 Eylül sabah saatlerinde, mahalleye 2 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz Deresinde yapılan aramada Narin'in çuval içindeki cansız bedeni bulundu. 

Minik Narin'in ölümüne ilişkin soruşturmada 24 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Narin'in annesi, babası ve abisi de vardı.

Gözaltına alınan şüphelilerden birinin ifadesi doğrultusunda bazı yeni bilgiler ortaya çıktı.Şüphelilerden biri ifadesinde, aracıyla gelen muhtarın, Narin’in cesedini battaniyeye sarılı şekilde kendisine verdiğini itiraf etti. Cenazeyi, muhtarla birlikte çuvala koyduklarını anlatan şüpheli, sonrasında muhtarın kendisinden ayrıldığını anlattı. Aynı kişi cenazeyi kendisinin daha sonra dere kenarında sakladığını itiraf etti.

narin-guran-olayi-nedir-tum-turkiyeyi-kahreden-cinayette-son-durum-ne.webp

"İÇ KANAMA BULGUSU TESPİT EDİLMEDİ"

Rapora göre, Narin’in ölüm zamanına ilişkin bir tahminde bulunulamadı. Ön otopsi çalışmasında, Narin’in cansız bedeninde gözle görülür kesici alet ve silahla yaralanma bulgusuna rastlanılmadı.

Adli Tıp’ta dün akşam tamamlanan otopsideki ilk bulgulara göre Narin’in cansız bedeninin 15 gün suda kaldığının, boynunda boğulma izi ve ayağında kırık olduğunun tespit edildiği belirtildi.

Gazeteci İsmail Saymaz ise bugünkü yazısında Narin’in ön otopsi tutanağına göre çürümeden ötürü ölüm zamanına ilişkin belirleme yapılamadığını ve Narin'in sol bacağında diz kapağından itibaren kopma olduğunu belirtti. Saymaz yazısında, “İç kanama bulgusu tespit edilmedi. Cesetteki çürüme sebebiyle ölüm zamanına ilişkin bir beyanda bulunulamayacağı, kesin ölüm sebebinin Diyarbakır Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi’nce yapılacak moleküler incelemeler, patolojik çalışmalar, İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilen numuneler üzerinde yapılacak incelemelerle belirlenebileceği anlaşıldı” ifadelerini kullandı.

Narin’in kesin ölüm nedeni en erken 15 en geç 30 gün içerisinde tespit edilecek.

VALİ'DEN AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya ve İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım ile birlikte Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan Narin Güran’ın cansız bedeninin bulunmasıyla ilgili açıklama yapmıştı. Vali Zorluoğlu,, “İlk bulgulara göre kayıp Narin Güran’ın, öldürüldükten sonra bir çuvalın içerisinde konup dere kenarına getirildiği, burada çuvalla birlikte derenin kenarında suyun içerisinde yerleştirildiği, üzerinin ağaç dalları ve taşlarla şüphe uyandırmayacak şekilde ve doğal bir görüntü verilerek kapatıldığı anlaşılmıştır. Daha önce aranılan tüm bölgelerin yeniden aranması çalışması kapsamında, Eğertutmaz Deresi’nin bu bölgesi yeniden aranmış, uzman jandarma, JAK ve JÖH ekiplerimizce kayıp kızımızın cenazesine ulaşılmıştır. Kızımıza Allah’tan rahmet diliyoruz, başımız sağ olsun” diye konuşarak Narin'in bulunduğunu kamuoyuna duyurmuştu.

Narin, bugün öğle saatlerinde toprağa verildi. Cenazesi gözaltına alınmamış olan abisine teslim edildi. Gözaltında olan anne, baba ve abi ise cenaze törenine katılmak için izin istedi ancak izin verilmedi. Narin'in tabutuna hayali olan gelinlik konuldu. A A 20240909 35600546 35600537 D I Y A R B A K I R D A O L U B U L U N A N N A R I N G U R A N S O N Y O L C U L U G U N A U G U R L A N D I-1

"ÖNCEKİ ÖLÜMÜN DE SORUŞTURMASININ TEKRAR AÇILMASI GEREKİR"

Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Hakan Kar, Narin’in ablasının da yıllar önce merdivenden düşerek öldüğünü ifade ederek herkesi şoke etti. Kar, şunları söyledi:

“Narin’in ablasının yıllar önce bir merdivenden düşerek ölme durumu var. Bir ailede iki tane kız çocuğunun arka arkaya ölmesi bize ihmal ve istismar açısından bir sinyal verir. Önceki ölümün de soruşturmasının tekrar açılması gerekir.”

ŞÜPHELİLER ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 24 şüpheliden 48 yaşındaki Nevzat Bahtiyar jandarmadaki ifadesinde amca Salim Güran'ın kendisinden, küçük çocuğun cansız bedenini 200 bin lira karşılığında dereye bırakmasını istediğini öne sürmüş adliyeye sevk edilmişti.

Çıkarıldığı sulh ceza hakimliğindeki ifadesinde amca Salim Güran'ın "Arif'in kızını öldürdüm, sen de bu cesedi alıp yok edeceksin. Yoksa seni ve aileni öldürürüm." şeklinde kendisini tehdit ettiğini iddia eden Bahtiyar, "Çocuğu kasten öldürmeye iştirak" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Gözaltına alınan şüphelilerden mahallede imamlık yaptığı öğrenilen bir şüpheli de dün jandarmadaki işlemlerin ardından serbest bırakılmıştı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında Narin Güran'ın annesi, babası, iki ağabeyi, dört amcası ve tutuklanan amcası Salim Güran'ın eşinin de bulunduğu 22 şüphelinin jandarmadaki işlemleri tamamlandı.

Şüpheliler daha sonra adliyeye sevk edildi.

8 KİŞİ TUTUKLANDI

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve dün jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye getirilerek nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen zanlılardan, Narin Güran'ın annesi Yüksel (44), ağabeyi Enes (18), amcası Fuat Güran (41), kuzenleri Muhammet Kaya (23) ve Birsen Güran (19), yengesi Maşallah Güran (46), halasının eşi Mehmet Şevket Kaya ve tutuklu amcası Salim Güran'ın işçisi olduğu öğrenilen Mehmet Selim Atasoy (40) tutuklandı.

Anne Yüksel ve ağabey Enes Güran "Kasten öldürme suçuna iştirak etmek", amca Fuat Güran "Suç delillerini yok etmek", diğer 5 şüpheli ise "Suçluyu kayırma ve suç delillerini yok etmek" suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şüphelilerden, Narin'in amcası Kurtuluş ve Ömer Faruk Güran ile kuzeni Melike Güran ve Salim Güran'ın işçisi olduğu öğrenilen R.A. (15), adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 10'a yükseldi.

NARİN'İN ANNESİ NE DEDİ?

Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve sevk edildiği sulh ceza hakimliğince "kasten öldürme suçuna iştirak etmek" suçundan tutuklanan anne Güran, mahkemede savcılıktaki ifadelerini tekrarladığını belirtti.

"TELAŞA DÜŞER, KAZA YAPAR DİYE NARİN'İN KAYBOLDUĞUNU SÖYLEMEDİM"

Yüksel Güran, savcılıktaki ifadesinde, olay günü Batman'a giden eşi Arif Güran'a Narin'in kaybolduğunu söylemediğini, köyden birinin eşini arayıp Narin'in kaybolduğunu ilettiğini belirterek, "O da beni aradı ve 'Narin nerede?' diye sordu. Ben de 'Bilmiyorum' dedim ve bana kızdı. Saat kaçta aradı bilmiyorum. Telaşa düşer, kaza yapar diye Narin'in kaybolduğunu söylemedim." ifadelerini kullandı.

Narin'in kaybolduğu gün amca Salim Güran'ı aramadığını, çocuklarının kendi telefonuyla aramış olabileceğini öne süren Güran, kendisine yöneltilen "Tüm gün evde olduğunuzu, özellikle Narin'in kaybolduğu saatlerde evde olduğunuzu beyan etmenize rağmen Narin'in 15.15'te kurstan gelerek patika yola girdiği ve evinizin olduğu tepeye çıktıktan sonra dönüp arkadaşlarına el salladığı dosya kapsamında sabit olmasına karşın Narin'in eve gelmediğini beyan ettiniz. Bu hususta diyecekleriniz nelerdir?" sorusunu, "Bahsettiğiniz saatlerde eltim Hediye'nin bizde olduğunu hatırlıyorum. O geldiğinde biz yatıp uyuyorduk." diye yanıtladı.

Savcılığın, "Kolluktaki müşteki olarak alınan ifadenizde Hediye'nin saat 16.00 sıralarında eve geldiğini beyan etmenize rağmen şu anki ifadenizde 15.15'te beraber oturduğunuzu söylemektesiniz." demesi üzerine Güran, saatte bakmadığını, bu nedenle saatleri yanlış söylemiş olabileceğini ileri sürdü.

narin-guranin-annesi.webp

"SALİM GÜRAN İLE İLİŞKİM YOK"

"Olay günü 15.15 civarlarında Salim ile bir arada mıydınız?" sorusuna Güran, "Hayır değildim. Salim'i sadece dinamoyu çalıştırmaya gittiğimde Hüseyin Güran'ın evinin önünde olduğunu gördüm. Kendisi ile bir araya da gelmedik." yanıtını verdi.

Güran, Narin'i Kur'an kursuna gittikten sonra görmediğini, Salim Güran ile de ilişkisinin olmadığını söyledi.

Narin'in ölümüyle ilgili şüphelendiği kimse bulunmadığını aktaran Güran, eşinin de husumetlisi olup olmadığını bilmediğini anlattı.

"Nevzat'ın ifadesinde sizin ahırınızın olduğu kısımdan Salim'in kendisine doğru 'Nevzat hazırlan seninle işimiz var.' diye bağırdığını beyan ettiği, sizin evin konumu Nevzat'ın bulunduğu yere daha yakın olması da değerlendirildiğinde Salim'in seslenmesini duydunuz mu?" sorusuna karşılık Güran, "Ben kesinlikle böyle bir seslenme duymadım. Evde klima çalışmaktaydı. Pencereler de bu nedenle kapalıydı. Bu nedenle bu seslenmeyi duymamış olabilirim." dedi.

Savcılığın, "Evinizde bulunan halıları Narin'in kaybolduğu gün veya sonrasında değiştirdiniz mi?" sorusu üzerine Güran, şunları söyledi:

"Halıları değiştirmedim ancak eve insanların gelip gitmesi nedeniyle hatırladığım kadarıyla 5-6. günde kız kardeşim Yasemin bana gelerek halıların kirlendiğini, temiz halım olup olmadığını sordu. Ben de temiz halım olduğunu söyledim. Yasemin temiz halıyı alıp serdi. Eski halım da evde yıkanmamış halde bulunmaktadır."

"SALİM'İN BİZE NEDEN BÖYLE BİRŞEY YAPTIĞINI BİLMİYORUM"

"Narin'in kaybolduğu gün Salim'e veya herhangi bir kimseye battaniye verdiniz mi?" sorusu üzerine de Güran, "Kimseye herhangi bir battaniye vermedim. Ancak olay nedeniyle evime gelen giden çok fazla olduğundan benim evimden Salim'in evine uyumak için battaniye götürmüşse de bir bilgim yoktur. Şehir dışından bu olay nedeniyle ziyaretimize gelenlerin çoğunluğu benim evim, Salim'in evi ve kız kardeşim Saliha Kaya'nın evinde uyumaktaydı." ifadelerini kullandı.

"Nevzat Bahtiyar ifadesinde kızınız Narin Güran'ın cansız bedenini kendisine Salim'in verdiğini belirtmiştir. Bu hususta ne biliyorsunuz?" diye sorulması üzerine Güran, şu beyanlarda bulundu:

"Hiçbir bilgim yoktur. Nevzat ve Salim her zaman birlikte gezerler. İyi arkadaştırlar. Onları her zaman birlikte görüyordum, dost olduklarını biliyorum. Bu hususu ilk defa jandarmada gözaltına alındığımda öğrendim. Bizim Salim ile ailecek herhangi bir husumetimiz yoktur. Kızıma neden zarar verdiğini bilmiyorum. Salim'in bize neden böyle bir şey yaptığını bilmiyorum."

"CAN CİĞER ARKADAŞLARDI"

Güran, mahkemedeki ifadesinde de Narin'in Kur'an kursuna gitmeden önce, kuzenlerini özlediği için kurstan sonra eşinin amcası Hüseyin Güran'ın evine gitmek istediğini, buna önce karşı çıktığını sonra izin verdiğini belirtti.

Saat 14.00'e doğru Narin'in evden çıktığını aktaran Güran, "Yemek hazır olunca Muhammed'den Narin'i çağırmasını istedim. Muhammed geldi ve Narin'in yenge Maşşallah'ta olmadığını söyledi. Maşşallah'a seslendim, Maşşallah bana Narin'in onlarda olmadığını söyledi. Sonra korkmaya başladım çünkü Narin bensiz bir yere gitmez." diye konuştu.

Soruşturma kapsamında tutuklanan Nevzat Bahtiyar ile aralarında husumet bulunmadığını ileri süren Güran, ifadesinde şunları söyledi:

"Salim ile Nevzat birbirlerini çok severler. Can ciğer arkadaşlardı. Benim hiç kimseyle ilişkim yoktur, Salim ile de ilişkim yoktur. Salim'in de herhangi bir kimseyle ilişkisi olduğunu ne duydum ne gördüm. Kesinlikle Narin'in nasıl öldürüldüğünden haberim yoktur, Narin benim ciğerimdir. Narin, Kur'an kursu için çıktıktan sonra eve hiç gelmedi. Enes'e (Narin'in ağabeyi) yüzündeki morluğu sorduğumda bana, mısır tarlasındaki sapların geldiğini söyledi. Suçlamaları kabul etmiyorum."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *