"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2355 %0.05
37,0342 %0.01
2.308.740 %-0.337
3.021,30 0,97
Ara
İşçi Haber Gündem Nedim Şener, Türkiye’nin güvenliği ve İsrail tehdidi karşısında CHP’nin ikircikli tutumunu eleştirdi

Nedim Şener, Türkiye’nin güvenliği ve İsrail tehdidi karşısında CHP’nin ikircikli tutumunu eleştirdi

Gazeteci Nedim Şener, askeri armalar üzerindeki büyük İsrail haritasının Türkiye’nin güvenliği için tehlike arz ettiğini belirtirken, CHP’nin terörle mücadeledeki ikircikli tutumunu eleştirdi. Şener, muhalefetin ulusal güvenliğe yönelik olumsuz etkiler yarattığını vurguladı.

Gazeteci Nedim Şener, bir televizyon programında yaptığı açıklamalarda, askeri personelin kollarına taktıkları armalarda görülen büyük İsrail haritasının, Türkiye’nin güvenliği açısından taşıdığı anlamı vurguladı. Şener, "Bu durum, gözümüze sokuluyor," diyerek, İsrail’in Türkiye’ye yönelik planlarını işaret etti.

Israil Arma

NETANYAHU'NUN AÇIKLAMALARI NE ANLAMA GELİYOR?

Şener, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun açıklamaları ve oğlu tarafından paylaşılan harita fotoğraflarının da dikkat çekici olduğunu ifade etti. Bu haritalarda Türkiye'nin bir kısmının yer aldığını belirten Şener, "Türkiye’nin hedefte olduğu çok açık" diye ekledi. Ayrıca, bunun bir din savaşı olduğunu ve arkasında sapkın bir Siyonist ideolojinin bulunduğunu öne sürdü.

Israil Harita

Israil Harita1

PKK/YPG’NİN ROLÜ VE TÜRKİYE'NİN STRATEJİLERİ

Şener, PKK ve YPG’nin Türkiye’ye yönelik tehditler oluşturduğunu belirterek, "PKK/YPG, kimin hizmetinde çalışıyor? Onlara terör devleti kursun diye bu kadar yatırım yapıyorlar," şeklinde konuştu. Bu yapıların, İsrail’in daha geniş hedefleriyle bağlantılı olduğuna dikkat çekti. Şener, "Risk yönetimi, böyle bir şey değil mi? Duruma karşı hazırlıklı olmanız gerekiyor," diyerek, Türkiye’nin operasyonel stratejilerine atıfta bulundu.

CHP’NİN TERÖRLE MÜCADELEYE YAKLAŞIMI NE?

Nedim Şener, muhalefetin, özellikle Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP), terörle mücadele konusundaki tutumunu eleştirerek, "Geçen yıl ekim ayında PKK'nın Meclis'teki siyasi koluyla birlikte CHP, terörle mücadele için gerekli olan tezkereye hayır dedi. Bu durum, bize bir şey anlatmıyor mu?" dedi. Şener, bu durumun Türkiye’nin güvenlik politikalarıyla çeliştiğini öne sürdü.

Chp Dem

TÜRKİYE’NİN GÜVENLİK PLANLARI

2016 yılından bu yana Türkiye’nin gerçekleştirdiği Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı gibi operasyonlarla güvenli bölgeler oluşturduğunu belirten Şener, "Türkiye, güvenliği için bir plan geliştirmiş ve uyguluyor" dedi. Ancak, Meclis’te bu konuyla ilgili bir tezkere çıkarılması istendiğinde CHP’nin karşı çıkmasının, ABD’nin taleplerine yönelik bir tavır olduğunu iddia etti.

CHP’NİN İKTİDAR DÜŞMANLIĞI NE KADAR RİSKLİ?

Şener, CHP’nin bu tutumunun iktidara olan düşmanlıkla ilişkilendirilmesi gerektiğini belirterek, "İnsanlarda, neredeyse devletimizi teslim edecek bir nokta gelmedi mi?" diye sordu. Sonuç olarak, muhalefetin bu tutumunun, Türkiye’nin ulusal güvenliğine yönelik tehditler üzerinde olumsuz etkileri olabileceği vurgulandı.

Nedim Şener’in bu değerlendirmeleri, Türkiye’nin bölgedeki güvenlik stratejileri ve iç politikadaki dinamikler açısından dikkat çekici bir bakış açısı sunuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *