"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2517 %-0.03
37,0413 %0.09
2.304.856 %-0.741
3.032,11 0,14
Ara
İşçi Haber Gündem Numan Kurtulmuş'tan sokak hayvanları açıklaması: Artık ihmal edilecek bir noktada değiliz

Numan Kurtulmuş'tan sokak hayvanları açıklaması: Artık ihmal edilecek bir noktada değiliz

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, AK Parti'nin hazırladığı ve sokak hayvanlarının 'uyutulmasını' öngören yasa tasarısı hakkında konuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, sokak hayvanlarının 'uyutulmasını' öngören yasa tasarısı hakkında konuştu. 

Ülke genelinde 4 milyondan fazla sokak hayvanı bulunduğunu bildirenKurtulmuş, "Rakam bu kadar yüksek olunca bununla mücadeledeki hem insan kaynağının hem maddi kaynaklar açısından meselenin daha da zorlaştığını görüyoruz" diye konuştu.

Milliyet yazarı Abdullah Karakuş'a konuşan Numan Kurtulmuş, Meclis'in hızlı şekilde karar vermesi gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Hayvan hakları ile ilgili bir sorumluluk ortaya çıkardığı gibi şehirlerimizin güvenliği gibi ciddi bir sorunu da ortaya koyuyor. Bu kadar kontrolsüz sokak hayvanı dünyanın hiçbir yerinde yok. Burada süratle, makul sonucun ortaya çıkması ve herkesin bu konunun önlenmesi için seferber olması lazım. Artık ihmal edilecek bir noktada değiliz. Görüntüleri görüyorsunuz. Vatandaşlarımıza zarar verecek durum olmaktan çıkarmamız gerekiyor. Süratle Meclis’in bu konuda kararını vermesi ve uygulamanın eksiksiz yürütülmesi lazım.” 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *