"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2932 %0.06
37,0296 %0.02
2.284.095 %-1.223
2.994,16 -1,12
Ara
İşçi Haber Gündem O video tekrar gündemde: Trump’ın Türkiye’yi tehdit eden sözlerine YRP’den tepki

O video tekrar gündemde: Trump’ın Türkiye’yi tehdit eden sözlerine YRP’den tepki

Yeniden Refah Partili Altınöz, Trump'ın Türkiye ile ilgili tehditkâr ifadeler içeren videosuna sert tepki gösterdi. Altınöz, “ABD Başkan Adayı Trump’ın bu küstahça söylemlerine cevap verecek bir devlet yetkilimiz yok mu?” dedi.

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ABD Başkan adayı Donald Trump’ın 2019 yılında yayımlanan videosunda Türkiye ile ilgili söylediği sözlere tepki gösterdi.

Altınöz paylaşımında, o dönem ABD Başkanı olan Trump’ın Türkiye’ye yönelik tehdit edici söylemlerine yönelik videosunu paylaşarak, “ABD Başkan Adayı Trump’ın bu küstahça söylemlerine cevap verecek bir devlet yetkilimiz yok mu?” ifadelerini kullandı.

Altınöz’ün paylaştığı videoda Trump’ın şu ifadeleri kullandığı görülüyor:

“Türkiye’ye dedim ki eğer bizim insancıl olarak değerlendirdiklerimizin dışına çıkarlarsa aşırı zarar görmüş bir ekonominin gazabına uğrarlar. Bunu daha önce de Rahip Brunson ile yapmıştım. Rahip Brunson’ı geri vermiyorlardı, sonuç olarak hızlıca geri verdiler. Para birimleri rekor seviyede düştü ve başka şeyler oldu.”

NE OLMUŞTU?

Söz konusu dönemde Türkiye, Suriye'nin kuzeydoğusuna operasyon planladığını açıklamıştı. Bunun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşen Trump, Suriye'den çekileceklerini ve bölgedeki tutuklu IŞİD savaşçılarıyla Türkiye, Avrupa, Rusya ve Kürtlerin ilgilenmesi gerektiğini yazmıştı.

Trump bu paylaşımından birkaç saat sonra da Türkiye'nin kendi belirlediği sınırları aşamayacağı yorumunda bulunmuştu.

Trump, Türkiye'nin 'sınırı aşan' bir hamlede bulunması durumunda ülke ekonomisini tamamen mahvedeceği tehdidinde bulunmuş, daha sonra yaptığı başka bir açıklamada ise "Türkiye'ye, ABD'nin Suriye'de insancıl olmayan bir uygulama görmesi durumunda ekonomilerinin büyük zarar göreceğini söyledim" ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *