"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Orta şiddetli yağmur
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
34,5467 %0.18
36,0147 %-0.62
3.389.127 %-0.585
3.005,46 1,47
Ara
İşçi Haber Gündem Ödüllü İrem öğretmen, Anadolu'daki çocuklar için umut ışığı oldu

Ödüllü İrem öğretmen, Anadolu'daki çocuklar için umut ışığı oldu

Şırnak'ta Montessori eğitim modelini tanıtan İrem Savcı Köroğlu, 13 yıl boyunca Türkiye'nin farklı illerinde 20 binden fazla öğretmene eğitim vererek, 2020'de 'Dünyanın En İyi 100 Öğretmeni' arasına seçildi.

2011 yılında 22 yaşında, okul öncesi öğretmeni olarak Şırnak’ta göreve başlayan İrem Savcı Köroğlu, çocukluk hayalini gerçekleştirdiği mesleğine başlarken, dünya çapında bir eğitim modeli olan Montessori’yi de Türk çocuklarıyla tanıştırdı. O yıllarda henüz Türkiye'de tanınmayan Montessori eğitimini, kendi imkanlarıyla yurtdışından temin ettiği materyallerle, Şırnak’taki çocuklarla uygulamaya başladı.

Montessori Eğitim Modelini Türkiye’ye Tanıttı

İlk görev yeri Şırnak’tan, doktor eşinin tayini nedeniyle Sivas’a geçtikten sonra da eğitimine devam eden Köroğlu, Halide Edip Adıvar Anaokulu’nda görev yapmaya başladı. 13 yıl boyunca, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak birçok şehirde Montessori sınıfları kuran Köroğlu, bu süreçte 13 kez maaş ödülüne layık görüldü. Yetiştirdiği öğrencilerin sadece bilgileriyle değil, yürekleriyle de büyüdüğüne inanan İrem Öğretmen, Türkiye’nin dört bir yanındaki öğretmenlere verdiği eğitimlerle Montessori modelinin yayılmasına büyük katkı sağladı.

Uluslararası Başarı ve ‘Dünyanın En İyi 100 Öğretmeni’ Arasında

İrem Köroğlu’nun, eğitimdeki başarısı uluslararası arenada da takdir topladı. 2020 yılında, Uluslararası T4 Yeni Normal Eğitim Konferansı tarafından “Dünyanın En İyi 100 Öğretmeni” arasına seçilen Köroğlu, Anadolu'dan tüm dünyaya örnek bir eğitim modeli sunarak, Türkiye’nin gururu oldu.

‘’Çocuklar İçin Farklı Şeyler Yapmalıydım''

Eğitim hayatına Şırnak’ta başladığını belirten İrem Köroğlu, Montessori eğitimini çocuklara tanıtarak onların gelişimlerine katkı sağlamak için büyük bir çaba harcadığını söyledi. Köroğlu, “O kadar güzel bakan çocuklarım vardı ki, onlara farklı şeyler yapmak istedim. Maria Montessori’nin hayatı beni çok etkiledi ve onun fikirlerinden ilham alarak, çocuklar için farkındalık oluşturmak istedim” dedi.

İlk olarak kendi maaşıyla bir Montessori sınıfı kuran Köroğlu, beş yıl içinde 100'den fazla çocuğa eğitim verdi. Ardından, öğretmenlere yönelik seminerler vererek, 2012 yılından itibaren 20 binden fazla öğretmene Montessori eğitimini tanıttı.

‘’Öğretmenler Dünyayı Değiştirebilir''

İrem Köroğlu, öğretmenliği bir iş değil, yaşam tarzı olarak tanımlıyor. Öğretmenlerin çocuklar için canla başla çalışması gerektiğini vurgulayan Köroğlu, öğretmen adaylarına da seslenerek, “Hayal kurmayı unutmayın. Çünkü her şey hayal kurmakla başlar. Biz öğretmenler istersek dünyayı değiştirebilir ve dünyayı değiştirecek çocukları yetiştirebiliriz” dedi.

Montessori Modeli Nedir?

Montessori eğitim modeli, İtalyan doktor Maria Montessori tarafından geliştirilen bir yöntemdir. Çocukların bağımsızlıklarını kazanmalarını ve kendi hızlarında öğrenmelerini sağlayan bu model, çocukların doğasına uygun, destekleyici ve iyi hazırlanmış bir öğrenme ortamı sunar. Montessori sınıflarında, her şey çocukların boyuna uygun şekilde tasarlanır, bireysel öğrenmeye öncelik verilir. 1900’lerin başında geliştirilen bu yöntem, bugün dünya çapında birçok okulda kullanılmaktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *