"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2932 %0.06
37,0296 %0.02
2.284.095 %-1.223
2.994,16 -1,12
Ara
İşçi Haber Gündem Öğrencilerin HPV ve HIV kaptığı iddialarıyla sallanan Karabük Üniversitesi yeni kararını açıkladı

Öğrencilerin HPV ve HIV kaptığı iddialarıyla sallanan Karabük Üniversitesi yeni kararını açıkladı

Karabük Üniversitesi, bazı Türk öğrencilerinin Afrikalı öğrencilerden HIV ve HPV kaptığı iddialarıyla gündeme düşmüştü. Üniversite iddialar sonrası yabancı öğrenciler hakkında yeni bir karar verdi.

Sosyal medya mecralarında Karabük Üniversitesi ve şehirde HIV (+) ve HPV (+) vakalarında artış yaşandığı iddiaları gündeme oturmuştu.  Bu iddialar, şehirde ve üniversitede büyük bir paniğe ve endişeye neden olmuştu.

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü, sosyal medya mecralarında kentte HIV (+) ve HPV (+) vakalarında artış yaşandığı iddialarına ilişkin paylaşımların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Türkiye genelinde olduğu gibi Karabük'te de sağlık tesislerinde halk sağlığını ilgilendiren bütün hastalıkların yakından takip edildiği ve düzenli kayıt tutulduğu aktarıldı.

YABANCI ÖĞRENCİLERDEN SAĞLIK RAPORU İSTENECEK

Karabük Üniversitesi, söylentilerin önüne geçebilmek için yabancı öğrencilerle ilgili yeni bir karar aldığını duyurdu. Karabük Üniversitesi yetkilileri  üniversiteye kayıt olmak isteyen yabancı uyruklu öğrencilere Sağlık Raporu zorunluluğu getirildiğini açıkladı. Yetkililer açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bu söylentilerin önüne geçmek için Şubat 2024'te aldığımız karar ile üniversitemize kayıt olmak isteyen tüm yabancı uyruklu öğrencilere Sağlık Kurulu Raporu alma zorunluluğu getirdik. Sağlık Kurulu Raporu almayan veya herhangi bir bulaşıcı hastalık taşıyan öğrenciye kayıtlarımızı kapattık. İkinci bir adım ise daha önce yabancı uyruklu öğrenciler aracı şirketler kullanılarak üniversiteye geliyordu. Bu da çeşitli söylentileri beraberinde getiriyordu. Bunun önüne geçmek için artık aracı şirketleri devre dışı bıraktık."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *