"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2520 %0.09
37,1247 %0.28
2.307.956 %-1.538
3.013,35 0,70
Ara
İşçi Haber Gündem OpenAI'de sarsıcı değişim: Mira Murati ve iki kıdemli lider istifa etti!

OpenAI'de sarsıcı değişim: Mira Murati ve iki kıdemli lider istifa etti!

Yükselen yapay zeka şirketi OpenAI, dikkat çekici liderlik değişiklikleriyle bir kez daha gündeme geldi. Şirketin Baş Teknoloji Sorumlusu Mira Murati, kıdemli yöneticiler Bob ve Barret ile birlikte görevinden ayrıldığını açıkladı.

Hızla büyüyen yapay zeka devi OpenAI, önemli liderlik değişiklikleriyle gündemi yeniden sarstı. Şirketin Baş Teknoloji Sorumlusu Mira Murati, kıdemli liderler Bob ve Barret ile birlikte ayrıldığını duyurdu. OpenAI CEO'su Sam Altman, bu ayrılıklar için minnettarlığını ifade ederken, bu değişimin şirketin doğal evriminin bir parçası olduğunu vurguladı.

MİRA MURATİ OpenAI'DEN NEDEN AYRILDI?

Murati, altı buçuk yıl boyunca OpenAI'de çalıştı ve şirketin az bilinen bir araştırma laboratuvarından, küresel bir yapay zeka devine dönüşüm sürecinde kritik bir rol üstlendi. İstifa mektubunda, Murati zamanını şu şekilde değerlendirdi:

"OpenAI ekibiyle geçirdiğim altı buçuk yıl olağanüstü bir ayrıcalıktı. Sadece daha akıllı modeller inşa etmedik, AI sistemlerinin karmaşık problemler üzerinden öğrenme ve akıl yürütme biçimini temelden değiştirdik."

Murati’nin ayrılışı, OpenAI için önemli bir dönüm noktasını temsil ediyor çünkü Murati, şirketin en kritik projelerine liderlik etti. Son dönemlerde, konuşmadan konuşmaya teknolojisi gibi gelişmeler ve OpenAI platformunun etkileşim ve zeka alanında yeni bir dönemin başlangıcı olarak tanımladığı piyasaya sürülmesi gibi inisiyatiflerde ön saflarda yer aldı. Murati’nin liderliği, OpenAI'nin yapay zeka modellerinin daha dayanıklı, uyumlu ve daha geniş kitlelere ulaşabilir olmasına katkı sağladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *