"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2517 %-0.03
37,0413 %0.09
2.304.856 %-0.741
3.032,11 0,14
Ara
İşçi Haber Gündem Organize suç örgütüne İtalya'da darbe! 19 şüpheli yakalandı

Organize suç örgütüne İtalya'da darbe! 19 şüpheli yakalandı

Sosyal medya hesabından operasyona ilişkin detayları paylaşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, elebaşılığını Barış Boyun'un yaptığı organize suç örgütüne yönelik operasyonlar kapsamında 19 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

Operasyonun detaylarına ilişkin paylaşımda bulunan Bakan Yerlikaya, elebaşılığını Barış Boyun'un yaptığı organize suç örgütüne yönelik, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı (KOM) ve Interpol-Europol Daire Başkanlığı ile İtalyan güvenlik makamlarının ortak çalışması sonucu, İtalyan polisi tarafından Roma ve Milano'da operasyon düzenlendiğini duyurdu.

"Aziz milletimizin bilmesini isterim ki hangi büyüklükte olursa olsun, hangi ülkeye kaçmış olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim etmeye kararlıyız. Onların nefeslerini keseceğiz." açıklamasında bulunan Yerlikaya, operasyon kapsamında, Türkiye adli makamlarınca kırmızı bültenle aranan Barış Boyun'un da aralarında bulunduğu organize suç örgütü üyesi 17'si Türk, 2'si İtalyan olmak üzere 19 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

OPERASYONA İLİŞKİN İTALYAN POLİSİNDEN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin yazılı açıklamada bulunan İtalyan Polisi (Polizia di Stato), gözaltına alınanlara terör amaçlı suç örgütü kurmak, cinayet amaçlı silahlı çete kurmak, yaralama, yasa dışı silah ve patlayıcı bulundurmak, silah kaçakçılığı, uyuşturucu kaçakçılığı, cinayet ve yasa dışı göçe yardımcı olmak suçlarından operasyon düzenlendiği bilgisini paylaştı.

Operasyon İtalyan basınında da ses getirdi. Yer verilen haberlerde operasyon çerçevesinde gözaltına alınanlar arasında organize suç örgütü elebaşı Barış Boyun'un da bulunduğu aktarılırken, Boyun'un sabah saatlerinde başkent Roma'ya 90 kilometre mesafedeki Viterbo'da gözaltına alındığı bildirildi.

Öte yandan söz konusu haberlerde, 40 yaşındaki Boyun'un Türkiye'de en çok arananlar listesinin başındaki isimlerden olduğu ve 2022 yılında gözaltına alındığında Türk makamlarının iade talebinde bulunduğu ancak İtalyan yargısının buna yeşil ışık yakmadığı anımsatıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *