"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2516 %-0.04
37,0303 %0.04
2.300.788 %-0.329
3.027,33 -0,02
Ara
İşçi Haber Gündem Otizmli öğrenciye yönelik ayrımcılık iddiası üzerine anaokuluna soruşturma

Otizmli öğrenciye yönelik ayrımcılık iddiası üzerine anaokuluna soruşturma

İstanbul'da Ezgi Desovalı adlı anne, otizmli anaokulu öğrencisi çocuğunun mezuniyet töreninde öğretmenleri tarafından dışlandığını öne sürdü.

Desovalı'nın sosyal medya hesabında paylaştığı videolarda, sahnede öğrenciler gösteri yaparken otizmli çocuğun ailesiyle uzakta, kendi aralarında kutlama yaptığı görüldü. Bu görüntüler üzerine İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, anaokulu hakkında soruşturma başlattı.

Ezgi Desovalı, sosyal medya paylaşımında, Asil isimli otizmli oğlunun anaokulu mezuniyet töreninde öğretmenler tarafından dışlandığını iddia etti. Paylaştığı videolarda, sahnede diğer öğrenciler gösteri yaparken, anne Desovalı'nın otizmli oğluyla uzakta kendi aralarında eğlendiği görüldü. 

Paylaşımında duruma tepki gösteren Ezgi Desovalı, şu ifadelere yer verdi:

"Oğlum Asil, Ahmet Kurt Anaokulu'nda kaynaştırma öğrencisidir. Daha önce devlet tarafından kaydı düşen okulda sorunlar yaşadık, içime atıp sustum. Okul değiştirdik, ancak yeni okulda da kaynaştırma saatlerini kendileri belirlediler. Oğlumun yemediği bilindiği halde, zamanla kahvaltı saatine (1 saat) indirildi. Sürekli alttan aldık, beni tanıyanlar bilir, çok sabırlıyım. Ne istedilerse yaptık, oğlumu bir birey olarak görmedikleri gibi hiçbir materyal talep edilmedi. Sınıfı tekrar öğleye kaydırıldı. Şimdi olacak derken, her gün oğlumun kaynaşmasının faydasını izlerken, bugünkü mezuniyet töreni beni yıktı. Oğlumun son şansı ve artık ilkokula (rehabilitasyon tarafından belirlenen okula) devam etmek zorunda. Tüm sene oğlum kaynaşabilsin diye savaş verdik. Mutlu mutlu mezuniyetine gittik ama oğlumun adının bile öğrenilmediğini fark ettim. Asil için gururlanıp ağlarken, yaşadığım hayal kırıklığı ile mutluluk gözyaşlarım dondu. Başkalaştırılmaktan bıktım. Özel çocukların yok sayılmasına artık dayanamıyorum."

İSTANBUL İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Anaokulu hakkında soruşturma başlatıldığına dair yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Basında ve sosyal medya platformlarında yer alan, bir eğitim kurumumuzda yaşandığı iddia edilen, otizmli bir anaokulu öğrencisinin mezuniyet töreninde öğretmenleri tarafından dışlandığına dair iddialar üzerine, müdürlüğümüzce derhal inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Konu, hassasiyetle tarafımızca takip edilmektedir."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *