"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2932 %0.06
37,0296 %0.02
2.284.095 %-1.223
2.994,16 -1,12
Ara
İşçi Haber Gündem Özel’in Filistin ziyareti: Ramallah'a ulaşım için İsrail ile ilk adım atıldı

Özel’in Filistin ziyareti: Ramallah'a ulaşım için İsrail ile ilk adım atıldı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın daveti üzerine Filistin'e gitmek için hazırlık yapıyor. Ramallah’a planlanan bu ziyaret için İsrail Dışişleri Bakanlığı ile temas kurulmuş durumda ve ilk geri dönüşün olumlu olduğu bildirildi.

Mahmud Abbas'ın Meclis Genel Kurulu'ndaki konuşmasını, ayağındaki kırık nedeniyle dinleyemeyen Özel, Abbas ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bu görüşmede Abbas, Özel'i Filistin'e davet etti. Bu davet üzerine CHP harekete geçti ve ziyaretin Ramallah'ta gerçekleşmesi planlandı. Ancak, Ramallah'a ulaşım İsrail üzerinden yapılacağından, İsrail Dışişleri Bakanlığı ile görüşmeler başlatıldı.

CHP kaynakları, ilk geri dönüşlerin olumlu olduğunu belirtmekle birlikte, ziyaretin tarihine dair kesin bir bilgi vermekten kaçındı. Özel'in heyetinde Dışişleri Bakanlığından Sorumlu Gölge Bakan İlhan Uzgel ve Emekli Büyükelçi, İstanbul Milletvekili Namık Tan'ın yer alması bekleniyor. Heyetteki diğer isimlerin ise önümüzdeki günlerde netleşeceği öğrenildi.

Özgür Özel'in önündeki bir diğer önemli ziyaret ise ABD'ye olacak. Eylül ayı sonunda New York'ta düzenlenecek Sosyalist Enternasyonel toplantısına katılacak olan Özel, burada da bir konuşma yaparak mesajlarını iletecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *