"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2779 %0.01
37,0060 %-0.01
2.308.576 %-0.46
3.017,21 -0,35
Ara
İşçi Haber Gündem Özel'in parti amblemi önerisi sonrası CHP'li Yücel'den açıklama

Özel'in parti amblemi önerisi sonrası CHP'li Yücel'den açıklama

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, parti amblemi önerisi sonrası tartışmalar yaşanmıştı. Yaşanan gelişmeler sonrası açıklama CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel'den geldi.

Özel'in parti amblemindeki devletçilik ilkesini temsil eden okun, iki renge boyayacaklarını açıklaması sonrası, Özel'in bahsettiği yeşil ve mor rengi DEM Parti'nin amblemine benzetildi. Özel'in önerisi sonrası başlayan tartışmalara Yücel'den açıklama geldi. 

"HERHANGİ BİR DEĞİŞİKLİK SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

Parti ambleminde değişikliğe gidilmeyeceğini bildiren CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, şu sözleri sarf etti:

"Genel başkanımız Sayın Özgür Özel, 'devletçilik' okunun ifade ettiği anlayışımızı anlatırken; çevreci, doğa dostu, sürdürülebilir politikalara ve toplumsal cinsiyet eşitliğine bağlılığımızı vurgulamıştır. Çevreciliği temsil eden yeşil ve kadın-erkek eşitliğini simgeleyen mor renk, devletçilik anlayışımızla sembolize edilmek amacıyla ifade edilmiştir. Partimizin simgesi ve bayrağı ile ilgili herhangi bir değişiklik söz konusu değildir." 

ÖZEL, AÇIKLAMALARINDA HANGİ İFADELERE YER VERMİŞTİ?

CHP Kadın Kolları 15. Olağan Kurultayı'nda konuşan Özel, tepki çeken açıklamalarında şu ifadelerde bulunmuştu:

"Umudum odur ki CHP'nin oklarının en ortasındaki devletçilik okunu, o program kurultayına katacağımız çevreci, sürdürülebilir, doğa dostu, kalkınmaya inanan projeler ve kadın erkek eşitliğine yönelik olan net tutumumuzla devletçilik okunun yarısını yeşile yarısını mora boyayacağız."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *