"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2355 %0.05
37,0342 %0.01
2.308.740 %-0.337
3.021,30 0,97
Ara
İşçi Haber Gündem Özgür Özel'den hastanelere sert uyarı: Mallarına el koyalım!

Özgür Özel'den hastanelere sert uyarı: Mallarına el koyalım!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa’da yaptığı açıklamada "Yenidoğan Çetesi" soruşturmasını eleştirerek, hastanelerin kamulaştırılması ve sorumlulara ağır yaptırımlar uygulanması çağrısında bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, memleketi Manisa’da düzenlenen 3. Uluslararası Vestel Manisa Yarı Maratonu’na katıldı. Koşuların başlangıcını veren Özel, daha sonra eşi Didem Özel ve katılımcılarla birlikte 5 kilometrelik halk koşusunun ilk 500 metresini yürüdü.

"Mallarına El Koyalım" Çağrısı

Yürüyüş öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Özel, "Yenidoğan Çetesi" soruşturmasının utanç verici olduğunu belirtti. Hastanelerin kamulaştırılması gerektiğini vurgulayan Özel, "Ana muhalefet partisi olarak teklifte bulunuyorum. Kim bu işe karıştıysa, onların hastanelerine ve mal varlıklarına kamu adına el koyalım. Bu durum, bir ibret dersi olmalı. Bir daha hiç kimse, ‘Böyle bir olay benim hastanemde olursa hastane elden gider’ demesin. En ağır tedbirleri almak zorundayız" ifadelerini kullandı.

"En Ağır Şekilde Yargılanmalılar"

Özel, soruşturmaya karışan kişilerin en ağır şekilde yargılanması gerektiğine de dikkat çekti. "Bu rezalete bulaşan herkes, görev suçundan yargılanmakla kalmamalı. Bilerek ve kasten tasarlayarak ölüme sebebiyet verme suçundan yargılanmalı ve bir daha gün yüzü görememelidirler." dedi.

Sığınmacılar Üzerine Eleştiri

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile yaptığı ortak basın toplantısında "Lübnan’dan gelen sığınmacılara kapımız açık" sözlerini eleştiren Özel, bu durumu sorguladı: "Erdoğan dışında bu ülkede kim böyle düşünüyor? Hangi işsizimiz veya yoksulumuz bu şekilde düşünüyor? AK Parti’ye oy verenler, sığınmacıların ülkemize gelmesine onay mı verdiler?" diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *