"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2408 %0.05
37,0400 %0.03
2.304.002 %0.033
3.014,78 0,75
Ara
İşçi Haber Gündem Pakistan Savunma Günü Resepsiyonu

Pakistan Savunma Günü Resepsiyonu

Ticaret Bakanı Bolat, Türkiye ve Pakistan'ın çok güçlü ilişkileri olduğunu belirterek, "Türkiye ve Pakistan'ın halkları için istikrar, hızlı gelişme ve ekonomik başarı yolunda ilerlediğine inanıyoruz." dedi.

Pakistan’ın Ankara Büyükelçiliği tarafından düzenlenen “Pakistan Savunma Günü” resepsiyonuna katılan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye ve Türk halkının Pakistan için özel bir dost ve kardeş ülke olduğunu vurguladı. Bolat, “Türk ve Pakistan halkları arasındaki köklü tarihi bağlar, komşu olmasak da oldukça güçlüdür. İlişkilerimiz, ekonomi, sosyal, kültür ve savunma alanlarında yakın işbirlikleriyle devam etmektedir” dedi.

Bakan Bolat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif’in iki ülke arasındaki işbirliğini güçlendirmek için yoğun çaba sarf ettiğini ve bu çabaların devam ettiğini belirtti. Ayrıca, bir ay önce Türk iş insanları ve yetkililerden oluşan bir heyetin Pakistan’da temaslarda bulunduğunu ve önemli kararlar alındığını aktardı. Bolat, Türkiye ve Pakistan’ın ekonomik ilişkilerinin savunma işbirliği ile güçlendiğini ve iki ülkenin 5 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşmayı hedeflediğini ifade etti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Pakistan ile Türkiye arasındaki derin dostluk ve kardeşlik bağlarına dikkat çekti. Gürak, Pakistan’ın Türkiye’yi desteklediği dönemlerin, iki ülke arasındaki ilişkiyi pekiştirdiğini ve Türkiye’nin de Pakistan’ın zor zamanlarında yanında olduğunu belirtti. Ayrıca, savunma ve güvenlik teknolojilerinin takip edilmesinin önemine değinerek, iki ülke arasındaki askeri işbirliğinin devam edeceğini vurguladı.

Büyükelçi Yusuf Cüneyd, Pakistan’ın “Savunma ve Şehitler Günü” için toplandıklarını belirterek, Pakistan’ın savaş ve çatışmalarda gösterdiği direnci anlattı. Keşmir konusuna da değinen Cüneyd, bu bölgenin uluslararası anlaşmazlıklar arasında olduğunu ve BM Güvenlik Konseyi kararlarına uygun şekilde çözülmesi gerektiğini ifade etti. Cüneyd, Türk hükümetine ve halkına minnettarlığını dile getirerek, Türkiye’nin ihtiyaç duyduğunda Pakistan’ın destek vereceğini belirtti.

Savunma Ataşesi Hava Tuğgeneral İmran Noor, Pakistan Silahlı Kuvvetleri'nin 6 Eylül 1965’teki cesaret ve fedakarlıklarını anma günü olduğunu belirtti ve Pakistan-Türkiye kardeşliğinin tarihsel bağlarının güçlenmeye devam ettiğini vurguladı.

Etkinlikte, Ankara Valisi Vasip Şahin, yabancı misyon temsilcileri, üst düzey yetkililer ve çok sayıda davetli de yer aldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *