"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2378 %-0.07
36,9800 %-0.07
2.281.712 %-0.507
3.030,70 0,09
Ara
İşçi Haber Gündem Roblox'un erişim engeli kalktı mı?

Roblox'un erişim engeli kalktı mı?

Ağustos ayında erişime kapatılan popüler oyun platformu Roblox'un erişim engeli kalktı mı? Roblox'a giriş yapılabiliyor mu?

Ağustos ayında erişime kapatılan popüler oyun platformu Roblox, yasağın kaldırılmasının ardından Türkiye'de bir ofis açacağını duyurdu. Şirket, yasaklamaya neden olduğu belirtilen içeriklerin daha önceden kaldırıldığını belirterek, "Neden yasaklandığımızı anlamaya çalışıyoruz" açıklamasında bulundu. Türkiye’deki yetkili kurumlarla görüşmelerin sürdüğü belirtildi.

Roblox’tan Açıklama

Roblox’tan yapılan açıklamada, Türkiye'deki oyuncu topluluğu için özel bir ekiple hizmet sunmayı amaçladıkları belirtildi.

Açıklamada, Türkiye’de yerel dil desteğiyle çalışan moderatörler ve özel bir ekip kurma planlarının hazır olduğu vurgulandı. Ayrıca, platformun erişime açılması durumunda ofis çalışmalarının hızla hayata geçirileceği belirtildi.

“Yasağa Neden Olan İçerikleri Kaldırmıştık”

Habertürk’ün sorularını yanıtlayan Roblox yetkilileri, yasaklamaya neden gösterilen içeriklerin daha önceden kaldırıldığını ifade etti. Ancak, yasağın neden uygulandığını halen anlamaya çalıştıklarını belirterek, “Bu durumu çözmeye çalışıyoruz” dedi.

Roblox yetkilileri, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) başta olmak üzere ilgili kurumlarla görüşmelerin sürdüğünü, fakat şu ana kadar vergilendirme konusunun gündeme gelmediğini kaydetti.

ROBLOX – İngilizce Öğrenme | Konuşarak Öğren

Roblox'un küresel çapta 80 milyon aktif kullanıcısı bulunduğunu belirten şirket, bu kullanıcıların %42'sinin 13 yaş altı olduğunu açıkladı. Platformda güvenlik önlemlerine öncelik verdiklerini ifade eden yetkililer, 17 yaş üzeri kullanıcılardan kimlik doğrulama istediklerini belirtti.

Çocukların güvenliği için düzenli olarak iyileştirmeler yapıldığını vurgulayan şirket, platformdaki yüksek kullanıcı sayısına rağmen dava oranlarının oldukça düşük kaldığını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *