"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber Gündem RTÜK Başkanı Şahin'den Narin Güran cinayetiyle ilgili yayınlar hakkında açıklama

RTÜK Başkanı Şahin'den Narin Güran cinayetiyle ilgili yayınlar hakkında açıklama

RTÜK Başkanı Şahin, Narin Güran cinayetiyle ilgili yayın yasağının ihlallerine dikkat çekti: "Bazı medya kuruluşları, mahkeme kararlarını hiçe sayarak pervasızca yayın yaptı."

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya üzerinden "Medyamıza Önemli Uyarı ve Hatırlatma" başlıklı bir açıklama yaptı. Şahin, Narin Güran'ın ölümünden sorumlu kişilerin adalet önünde hesap vereceğini belirterek şunları söyledi:

"Narin'in trajik ölümü hepimizi derinden üzdü. Bu cinayet yargı sürecindedir ve Türk adaleti, sorumlu kişiler hakkında gereken cezayı verecektir. Ancak, olayın yayın yasağına rağmen bazı medya kuruluşlarının yasağı hiçe sayarak sorumsuzca ve sansasyonel yayın yaptıklarını gözlemledik. Yasağın kalkmasının ardından haberler, amacını aşan boyutlara ulaştı."

Şahin, medyanın sorumlu bir yayıncılık anlayışını benimsemesi gerektiğini vurgulayarak, şu açıklamalarda bulundu:

"Böylesi hassas konularda medyamızdan beklentimiz, özenli ve doğru habercilik yapmasıdır. Yargıya intikal eden konularda yayın serbestisi bulunsa da, adalet sürecini etkileyecek yayınlardan kaçınılması şarttır. Medya etik ilkeleri ve 6112 sayılı Kanun'un 'Yayıncılık İlkeleri' tüm basın mensupları tarafından bilinmektedir. Narin Güran'ın ölümüne dair yayımlanan, doğruluğu teyit edilmemiş ve rahatsız edici detaylarla dolu haberler, toplumun tahammül sınırlarını aşmıştır. Bu tür haberlerle devam eden medya kuruluşları, uyarılara rağmen sorumsuz bir tutum sergilemektedir."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *