"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2695 %0.02
37,0006 %-0.03
2.295.465 %-0.959
3.032,52 0,15
Ara
İşçi Haber Gündem 'Sahte diploma hazırlayan Suriyelilerin Adalet Bakanlığı'nda çalıştığı' iddiasına açıklama geldi

'Sahte diploma hazırlayan Suriyelilerin Adalet Bakanlığı'nda çalıştığı' iddiasına açıklama geldi

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, "sahte diploma hazırlamaktan tutuklanan 2 Suriyelinin Adalet Bakanlığında işe alındığı" iddiasına açıklama getirdi.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında sahte diploma hazırlamaktan tutuklanan iki Suriyelinin Adalet Bakanlığı’nda işe alındığına dair yapılan açıklamaların gerçek dışı olduğu ifade edildi.

Açıklamada, Türk vatandaşlığı kazanan bu kişilerin Adalet Bakanlığı’nda işe alınmadığı vurgulandı ve detaylar şöyle belirtildi:

“Bu kişilerden Z.B. hakkında 2022 yılında evrakta sahtecilik suçundan dava açılmış ancak beraat etmiştir. Vatandaşlık kazandıktan sonra 2024 yılında Adana İlk Derece Adli Yargı Komisyon Başkanlığı'nın bilirkişilik listesinde tercüman olarak yer almıştır. Diğer kişi B.H. ise mahkumiyet kararı almış olup, iddiaların aksine bilirkişilik başvurusu bulunmamaktadır.”

Açıklamada ayrıca, sosyal medyada bu konuda gerçeğe aykırı paylaşım yapanlar hakkında “Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçundan resen soruşturma başlatıldığı bilgisi verildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *