"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2516 %-0.04
37,0303 %0.04
2.300.788 %-0.329
3.027,33 -0,02
Ara
İşçi Haber Gündem Sahte diploma skandalında çarpıcı iddia: MHP Milletvekili verileri sildirdi

Sahte diploma skandalında çarpıcı iddia: MHP Milletvekili verileri sildirdi

Kuzey Kıbrıs'ta, sahte diploma ve yolsuzluk skandalıyla ilgili yeni bir iddiaya göre, dijital veriler MHP'li Milletvekili Levent Uysal'ın talimatıyla silindi.

Milletvekili Levent Uysal'ın eşi Ece Uysal'ın kurduğu Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'nde (KTSÜ) devam eden soruşturmada, dijital verilerin MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal'ın talimatıyla silindiği iddiası ortaya atıldı.

İddiayı gündeme taşıyan Kıbrıs Postası köşe yazarı Levent Özadam, "Sayın Levent Uysal, sahibi olduğunuz ve diploma skandalıyla çalkalanan okulunuzda dijital bilgilerin silinmesinin sizin talimatınızla verildiğinin konuşulduğunu biliyor muydunuz? Bu arada sizin de okula kayıtlı olduğunuz ve silinen bilgilerin arasında bunun da olduğu iddia ediliyor!" ifadelerini kullandı.

600'DEN FAZLA KİŞİYE SAHTE DİPLOMA VERİLDİ

TRT Kıbrıs Temsilcisi Sefa Karahasan da kısa süre önce tutuklanmıştı. Özellikle Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'nin küçük ortağı ve Genel Sekreteri olan, tutuklanarak cezaevine gönderilen Serdal Gündüz'ün, sahte not girişleri yapılarak 600'den fazla kişiye sahte diploma verdiğini itiraf ettiği biliniyor.

Ayrıca, skandalın içinde ismi geçen diğer kişiler arasında MHP Milletvekili Emrah Yeşilırmak, Cumhurbaşkanlığı Koruma Birimi'nde görevli polis mensubu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakanlık Müdürü Meray Dürüst, eski Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (GKK) mensubu Yarbay Özgür Alp, YÖK'ün Kuzey Kıbrıs muadili Yükseköğretim Planlama, Denetleme ve Akreditasyon Kurumu (YÖDAK) Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı ve eski yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Hasgüler, YÖDAK Genel Sekreteri Derviş Refiker bulunuyor.

DİPLOMA TÜRKİYE'DE GEÇERLİ

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi, 2016 yılında kuruldu ve Diş Hekimliği, Tıp, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Sağlık Bilimleri, Eczacılık ve Veteriner Fakültesi'nde eğitim veriyor.

2017'de üniversite, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından akredite edilerek denklik aldı. Bu da üniversiteden mezun olanların diplomalarının Türkiye'de de geçerli olduğu anlamına geliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *