"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2408 %0.05
37,0400 %0.03
2.304.002 %0.033
3.014,78 0,75
Ara
İşçi Haber Gündem Said Bey Sitesi davasında şok gelişme: Bilirkişi heyeti çekildi

Said Bey Sitesi davasında şok gelişme: Bilirkişi heyeti çekildi

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023 depremlerinde yıkılan ve 44 kişinin yaşamını yitirdiği Said Bey Sitesi'ne ilişkin davada, 6 sanığın yargılandığı süreçte bilirkişi heyeti davadan çekildi.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa İnşaat Mühendisliği Bölümü Yapı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgay Coşgun, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa İnşaat Mühendisliği Bölümü Yapı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barış Sayın, Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mücteba Uysal, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa İnşaat Mühendisliği Bölümü Geoteknik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cihan Öser ve İnşaat Yüksek Mühendisi Hakkı Ekşi'den oluşan heyet, Kahramanmaraş 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne "çekilme talebi" konulu dilekçe sundu.

Dilekçelerinde, hazırladıkları raporların "takdire şayan" olarak nitelendirilmesine rağmen, isimlerinin ve çalıştıkları kurumların açıkça verilerek iftira ve linç kampanyalarına maruz kaldıkları ifade edildi. Dosya detayları incelenmeden yapılan haksız ithamlar ve tehditlerin sürdüğünü belirten heyet, tarafsız çalışma imkanlarının kalmadığını vurgulayarak bilirkişilik görevlerinden affını istedi. Mahkeme, talebi kabul ederek UYAP'ta yayımladı.

Dilekçede, dosya içeriği incelenmeden, onaylı projeler değerlendirilmeksizin, statik hesap detaylarına bakılmadan ve yapısal analizler yapılmadan, konunun uzmanı olmayan kişiler tarafından yapılan iftira niteliğindeki hedef göstermeler ve tehditlerin hala devam ettiği belirtildi. Dilekçede ayrıca şu ifadelere yer verildi:

"Heyet üyelerinin isimlerinin ve çalıştığı kurumun açıkça verildiği, kendilerinin ve ailelerinin hedef gösterildiği, hatta tehditlere varan söylemlerin korkusuzca ortaya atıldığı bir süreçte yetkili makam ve kurumlarca da herhangi bir işlemin tesis edilmediği görülmüştür. Tarafsız ve bağımsız bir şekilde çalışma imkanının ortadan kaldırılması nedeniyle dava dosyasına herhangi bir katkı veremeyeceği hususu ortaya çıkmıştır. Tüm bilirkişilik görevlendirilmesinden affımızı diler, gereğini saygılarımızla arz ve talep ederiz."

EZGİ APARTMANI DAVASINA DA AYNI HEYET BAKIYOR

Heyet, aynı zamanda 35 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanı davasında da bilirkişi olarak yer alıyor. Said Bey Sitesi'ne ilişkin davada, sanıklar hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapis isteniyor ve duruşma 27 Eylül'de devam edecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *