"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2499 %0.09
37,0970 %0.2
2.309.458 %-1.315
3.011,64 0,65
Ara
İşçi Haber Gündem Sakarya'da makarna fabrikasında patlama!

Sakarya'da makarna fabrikasında patlama!

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki makarna fabrikasında meydana gelen patlamada 1 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı.

Anadolu Otoyolu Hendek gişeleri civarındaki bir makarna fabrikasında, siloların bulunduğu alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Patlama sonrası çıkan yangın, bölgeyi hızla etkisi altına aldı.

Olayın ardından kent merkezi, ilçe ve çevre illerden ambulanslar, itfaiye ekipleri, AFAD, Orman Bölge Müdürlüğü ve polis ekipleri hızla sevk edildi. Patlama ve yangına müdahale sırasında yaralanan 30 kişi, sağlık ekipleri tarafından Hendek ve Akyazı ilçeleri ile Düzce ve Kocaeli'deki hastanelere sevk edildi.

Alevlerin kontrol altına alınmasının ardından itfaiye ekipleri soğutma çalışmalarına devam ediyor. Güvenlik önlemleri kapsamında çevik kuvvet ekipleri bölgedeki güvenlik çemberini genişletti.

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, olay yerinde yaptığı incelemede fabrikanın yetkililerinin içeride başka kimsenin bulunmadığını belirttiğini ve tahliye çalışmalarının tamamlandığını ifade etti. Karadeniz, patlamanın değirmen bölümünde meydana geldiği bilgisini paylaşarak, yangının nedeninin ve detaylarının itfaiye ve emniyet ekipleri tarafından araştırılacağını söyledi.

Sağlık Bakan Yardımcısı Halim Özçevik, yaralı sayısının 30'a yükseldiğini, 5 kişinin taburcu edildiğini ve iki yaralının entübe durumda olduğunu aktardı. Yaralılardan biri, 12 yaşındaki bir çocuk olup, genel durumunun iyi olduğunu belirtti.

Patlamanın güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerinde, şiddetli patlamanın ardından molozların etrafa saçıldığı ve yoğun dumanın gökyüzüne yükseldiği görüldü. Vali Karadeniz, soğutma çalışmalarının ısı düşürülene kadar devam edeceğini ve risklerin tamamen ortadan kalkmasının bu aşamada mümkün olduğunu belirtti.

ADLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Sakarya'nın Hendek ilçesindeki bir fabrikada meydana gelen patlamada yaralananlara acil şifa diledi.

Patlama sonrası çıkan yangının söndürülmesi ve yaralıların tedavisi için gerekli çalışmaların sürdürüldüğünü aktaran Tunç, "Patlamanın nedeni ve sorumluların tespiti için Hendek Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmıştır." ifadelerini kullandı.

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, Hendek Devlet Hastanesi'ne ziyarette bulunarak patlamada yaralanan 28 kişi ile birebir görüştü ve geçmiş olsun dileklerini iletti. Vali Karadeniz, yaralılardan altısının ağır durumda olduğunu, bunlardan ikisinin entübe edildiğini belirtti. Ağır yaralıların Kocaeli’deki yanık merkezine sevk edildiğini, diğerlerinin ise Düzce, Hendek ve Akyazı hastanelerinde tedavi edildiğini söyledi.

Yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Karadeniz, olayın nedeni hakkında kesin bir bilgi verilmesinin erken olduğunu, Hendek Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturmayı sürdüreceğini belirtti.

Olay yerinde AK Parti Sakarya milletvekilleri Ali İnci ve Ertuğrul Kocacık, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş ve İl Sağlık Müdürü Kayhan Özdemir de bulunarak durumu yerinde inceledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, olayın araştırılması için bir başmüfettiş ve bir müfettiş görevlendirildiğini duyurdu. Bakan Işıkhan, tedavi gören işçilerin en kısa sürede sağlıklarına kavuşmalarını diledi.

1 İŞÇİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Sakarya'daki patlamada 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *