"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2719 %-0.01
37,0378 %0.01
2.304.300 %0.052
3.024,82 -0,10
Ara
İşçi Haber Gündem Sakla Beni dizisinde tepki toplayan çocuk sahnesi!

Sakla Beni dizisinde tepki toplayan çocuk sahnesi!

Star TV'de yayınlanmaya başlayan yeni dizi "Sakla Beni" ilk bölümüyle skandal oldu. Dizide yaşanan çocuk istismarı hakkında Bakan Özdemir açıklamalarda bulundu.

Star tv'de perşembe akşamları yayınlanmaya başlayan yeni dizi "Sakla Beni" dizisinin henüz ilk bölümü yayınlanmışken canlandırılan sahne olay yarattı. Hem Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın hem de izleycilerin tepkisine neden oldu. İki çocuk oyuncunun canlandırdığı sahnede "bu iki kişilik bir oyun, büyüklerin oynadığı bir oyun" sözleri çocuk istismarına sebep olduğu için tepki topladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş konuya ilişkin ne dedi?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, medya kuruluşlarını bu konuda sorumluluk almaya davet ederken daha önce senaryoyla alakalı RTÜK'e başvurduklarını ifade etti. Açıklamasında;  "Söz konusu sahnelerin çocuğa yönelik ihmal ve istismar şüphesi uyandırabileceği ve bu kapsamda RTÜK uzmanları tarafından değerlendirilmesi yönündeki talebimiz ise dizi henüz yayınlanmadan 23 Ekim 2023 tarihinde RTÜK'e iletilmiştir. Çocuklarımızı her türlü ihmal, şiddet, istismardan koruma noktasında medyayı önemli paydaşlarımızdan biri olarak gördüğümüzü her fırsatta ifade ederken böyle bir senaryoda çocuklarımızın kullanılmış olması kesinlikle tasvip etmediğimiz ve kabul etmeyeceğimiz bir durumdur. Toplumun geneline hitap eden medya içeriklerinin özellikle aile, çocuk ve gençlerimiz üzerinde oluşturabileceği olumsuz etkilerin önlenmesi hususunda bir kere daha tüm medya kuruluşlarımızı gerekli hassasiyeti göstermeye ve sorumlu davranmaya davet ediyorum." sözlerine yer verdi. 

Dizinin konusu nedir ve oyuncuları kimlerdir?

Mete ve Naz varlıklı bir ailede el üstünde tutularak yetiştirilmiş iki çocuktur. Ailelerinin verdiği sözlerle küçüklükten beri birbirinden kopmayan Mete ve Naz'ın yolu evliliğe doğru gider. Başrollerinde Uraz Kaygılaroğlu, Cemre Baysel ve Asuda Kalebek yer almaktadır. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *