"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2640 %-0.03
37,0828 %0.06
2.315.429 %-0.49
3.028,02 0,00
Ara
İşçi Haber Gündem Salda Gölü'nde kepçeyle su kuyusu kazıldı

Salda Gölü'nde kepçeyle su kuyusu kazıldı

Salda Gölü'nde, misafirhane ve plajın bulunduğu alana, kepçeyle su kuyusu kazıldı.

Burdur'daki turkuaz suyu ve bembeya kumsalıyla tanılan Salda Gölü'ndeki plajda kepçelerle su kuyusu kazıldı. 

Güzelliğiyle birçok yerli ve yabancı turistin ilgisini çeken ve NASA'nın "Ayakkabıyla bile girmeyin" dediği Salda Gölü'nde, misafirhane ve plajın bulunduğu alana kepçeyle su kuyusu kazıldı.

Salda Gölü'nün güneydoğu kısmın bulunan, İl Özel İdare'ye ait misafirhane ve plajın bulunduğu alanda, göle 50-100 metre uzaklıkta içme ve kullanma suyu için deposu yapımı için kazı çalışması yapılması tepki çekti.

Salda Gölü Koruma Derneği Başkanı'ndan açıklama

Kazı çalışmasını anlatan Salda Gölü Koruma Derneği Başkanı Gazi Osman Şakar, Kayadibi Mahallesi ile Doğanbaba köyü arasında yer alan, tadilat yapılarak turizme açılan eski orman binasına, Karaoluk pınarının suyunun bir kısmının taşındığını açıkladı. 

O bölgede su olmadığı için yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Karaoluk çeşmesinin de bulunduğu pınardan boru hattıyla su çekildiğini belirten Şakar, "Bina ile göl arası, kıyı kenar çizgisine mesafe yaklaşık 200 metre. Beyaz kumlar, orman binası ve plajının bulunduğu yer ile Kayadibi Mahallesi arasında da var. 'Maldivler' olarak adlandırılan bölgenin tam çaprazında kalıyor. Karaoluk pınarından su getirmek için borular önceden döşenmiş ve plastik depo yapılmış. Şimdi plastik depo delindiği için yerine kazı yapıp, beton depo yapılıyor. Kazdıkları yer, göle 50-100 metre ve birinci derecede doğal sit alanına giriyor'' dedi. 

Şakar, "Eski orman binasının olduğu yerin turizme açılmasının yanlış olduğunu düşünüyoruz.'' dedi. 

İlginizi çekebilir

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *