"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
34,4874 %0.07
36,2632 %-0.25
3.375.098 %3.519
2.959,29 0,82
Ara
İşçi Haber Gündem Samsung akıllı telefonlar Rusya'da etkinleştirilmeyi durdurdu

Samsung akıllı telefonlar Rusya'da etkinleştirilmeyi durdurdu

İthal Samsung akıllı telefonların bir kısmı Rusya'da etkinleştirilmeyi durdurdu

Paralel ithalat kapsamında Rusya'ya ithal edilen bazı Samsung akıllı telefonlar, ülkede açılmayı ve aktivasyonu durdurdu. Izvestia , bunu şirketin analistlerine ve kaynaklarına atıfta bulunarak

Perakendecilerden birine göre, paralel ithalat yoluyla ülkeye ithal edilen bir akıllı telefona bir Rus SIM kartı taktıktan sonra, kullanıcı cihazı etkinleştirirken sorun yaşıyor. Bu durumda cihaz açılmaz ve kullanılamaz.

Samsung'daki bir kaynak tarafından açıklandığı gibi sorun, ithalatçıların belirli bir telekom operatörü ile çalışmak üzere tasarlanmış "taşıyıcı" cihazları satın almalarından kaynaklanmaktadır. Bu uygulama birçok ülkede ve birçok üretici ile kullanılmaktadır. Örneğin, ABD'de bir telekom operatörüyle yapılan sözleşme kapsamında “kilitli” bir iPhone satın alabilir ve aylık onlarca dolar ödeme yapabilirsiniz. Bu durumda kullanıcı telekom operatörünü değiştiremez ve sözleşmenin feshi halinde telefon ücretinin tamamını ödemek zorunda kalır.

Kilit açma biraz paraya mal olur - bu prosedürün maliyeti parça başına 100 dolara kadar çıkabilir. Sonuç olarak, bu tür cihazları satmak son derece zordur - sorun, yeni ithalatçıların böyle bir deneyime sahip olmaması, dolayısıyla başarısızlıklarıdır.

Abone, abone değildir

Mobile Research Group analisti Eldar Murtazin'e göre, sorun paralel ithalat yoluyla ithal edilen yeni Samsung akıllı telefonların yaklaşık yüzde 20'sini etkiledi. Tahminlerine göre, Mayıs ayında Koreli üreticiden yaklaşık 50.000 akıllı telefon bu şekilde ithal edildi.

Murtazin, üreticinin Orta Doğu, Güney ve Güneydoğu Asya ülkeleri ile Çin'den ithal edilen tüm cihazları engellediğini açıklıyor. EAEU ülkelerinin resmi olarak piyasaya sürdüğü akıllı telefonlar Rusya'da sorunsuz bir şekilde aktif hale getiriliyor. Aynı zamanda büyük bir federal perakendeciden telefon alırken bile bu durumla karşılaşabilirsiniz.

Bu nedenle, örneğin Hindistan'dan getirilen Rusya'da bir akıllı telefonu etkinleştirmek için Hintli bir operatörden bir SIM kart takmanız gerekir. Alıcılardan birinin dediği gibi, bir Rus iletişim mağazasından satın alınan bir turist SIM kartını kullanarak engellemeyi kaldırmayı başardı. Kazakistan'dan gelen akıllı telefonlarda böyle bir sorun yok.

Yayının muhatabına göre, akıllı telefonlar zaten bazı satış noktalarında, resmi olarak satıldıkları ülkelerde aktif hale getirildi, ambalajı açıldı.

“Bu tür cihazları satın almak, yalnızca onları etkinleştiren kişilerin fonları ve verileri çalmak için kötü amaçlı yazılımları önceden yükleyebilmeleri nedeniyle tehlikeli değil. Hesabın Rusya Federasyonu dışında bir kişi tarafından yapıldığını ve cihazın Rusya'da başka bir kişi tarafından işletildiğini fark eden satıcı, hesabı bloke edebilir.

Aynı zamanda Rospotrebnadzor , çalışmayan Samsung akıllı telefonlarla ilgili şikayetlerle henüz karşılaşmadı. Teknik olarak karmaşık cihazların uzaktan yazılımı kapatma sorunları mevzuatta özel olarak düzenlenmemiştir, ancak amacına uygun kullanılamayan bir ürünü satın alan bir tüketici bunu satıcıya iade etme hakkına sahiptir.

uzaktan kilit

Şubat 2020'de Samsung , yasa dışı olarak ithal edilen Rus TV'lerini engellemeye başladı . Bir kullanıcıya göre cihazda uygulamaların çalışması durdu ve TV'nin bu bölgede tam olarak çalışmadığını belirten bir yazı çıktı. TV'nin sahibi, Aralık 2019'da yerel çevrimiçi mağazalardan birinden satın aldığını söyledi. İlk açılıştan sonra cihazın orijinal olarak Samsung web sitesinde yetkilendirildiğini kaydetti.

Samsung , engellemeyi cihazların yasa dışı olarak ithal edilmesi ve piyasaya sürüldüğü ülkede kullanılmamasıyla açıkladı “Engelleme, diğer eyaletlerin veya bölgelerin topraklarında kullanılmak üzere üretilen cihazların işlevlerini etkiledi. Fabrika ayarlarını değiştirmek için (örneğin kilit açma veya yanıp sönme) manipülasyon yapılmadan bu tür cihazlarda kilitli işlevler kullanılamaz ”diye açıkladılar.

Şirket daha sonra tüm dünyadaki TV'leri uzaktan kilitlemenin teknik olarak mümkün olduğunu duyurdu . Bir şirket temsilcisine göre, cihazla uzaktan etkileşimden özel bir TV Blok teknolojisi sorumludur.

Şirketten yapılan açıklamada, "TV Block, TV'lerin uygunsuz şekilde etkinleştirilip etkinleştirilmediğini belirleyen bir uzaktan güvenlik çözümüdür" dedi.

TV Block yazılımı, Kore markasının tüm TV'lerine önceden yüklenmiştir. Bir bayiden yasal olarak bir cihaz satın alırken, bayi Samsung ile iletişime geçer ve belirli bir modelin satın alındığını onaylar. Mühendisler, bu özelliğin TV hırsızlığı vakalarının sayısını azaltacağını açıkladı.

Mayıs ayı başlarında Sanayi ve Ticaret Bakanlığı bazı malların Rusya'ya paralel ithalatına izin verdi. Bunlar arasında otomobiller ve onlar için yedek parçalar, ilaç ürünleri, ev aletleri ve elektronikler, demiryolu lokomotifleri ve vagonlar - toplam 50 ürün grubu yer aldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *