"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2932 %0.06
37,0296 %0.02
2.284.095 %-1.223
2.994,16 -1,12
Ara
İşçi Haber Gündem Santa Maria Kilisesi'ndeki saldırıda 1 kişi yaşamını yitirmişti: Soruşturma tamamlandı

Santa Maria Kilisesi'ndeki saldırıda 1 kişi yaşamını yitirmişti: Soruşturma tamamlandı

28 Ocak'ta Santa Maria Kilisesi'nde yaşanan saldırı sonrası bir kişi yaşamını yitirmişti. Saldırıya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmanın tamamlandığı öğrenildi.

Aralarında saldırganlarında bulunduğu 31'i tutuklu 42 şüpheli hakkında yürütülen soruştumanın tamamlanması sonrası şüpheliler hakkında 7 yıl 6 ay ila 349 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezaları istemiyle iddianame düzenlendi. 

ŞÜPHELİ INAZHAEV HAKKINDA AYRICA...

İddianamede maktul sıfatıyla, saldırıda hayatını kaybeden Tuncer Cihan yer alırken,  Santa Maria Kilisesi rahibi Anton Bulai'nin de aralarında bulunduğu 11 kişi ise "müşteki" olarak yer aldı.

Öte yandan tamamlanan iddianamenin değerlendirilmek üzere İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildiği öğrenildi. 

İDDİANAMEDE NELER YER ALDI?

Tamamlanan iddianamede, saldırıyı gerçekleştiren tutuklu şüpheliler David Tanduev ile Amirjon Kholiqov ve bu şüphelilerle bağlantılı oldukları tespit edilen Edelkhan Inazhaev ve eşi Zharaidat Esmurzieva'nın "cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", DEAŞ kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olmak", "tasarlayarak kasten öldürme", 11 kişiye karşı "tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs" ve "ateşli silah ve mermi bulundurmak" suçlarından toplam 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 218 yıl 7'şer aydan 349 yıl 6'şar aya kadar hapisle cezalandırılmaları isteminde bulunuldu. Ayrıca 20 şüphelinin de benzer suçlardan 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 217 yıl 1'er aydan 345'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılması öngörülürken, şüpheli Inazhaev için ayrıca "resmi belgede sahtecilik" suçundan 3 yıldan 7 yıl 6 aya kadar hapis istendi.

Öte yandan, şüphelilerden 18'inin ise sadece DEAŞ kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6'şar aydan 15'er yıla kadar hapisleri talep edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *