"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2355 %0.05
37,0342 %0.01
2.308.740 %-0.337
3.021,30 0,97
Ara
İşçi Haber Gündem Saraçhane'deki 1 Mayıs davasında 17 kişi hakim karşısına çıktı

Saraçhane'deki 1 Mayıs davasında 17 kişi hakim karşısına çıktı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Pertevniyal Lisesi önündeki arama noktasında polise saldırdığı ve terör örgütü TKP/ML'nin propagandasını yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 17 sanığın yargılanma süreci başladı.

İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya bir kısım tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı. Duruşmada savunması alınan sanık Ahmet Hazar Yüksel, iddianamede geçen flamayı taşıdığını ve bir derginin flamasını taşımanın suç olmadığını ileri sürdü. Sanık Yüksel, terör örgütü TKP/ML TİKKO kurucusu İbrahim Kaypakkaya'ya ilişkin kendilerine isnat edilen sözleri söylemediğini ama bu konuda slogan attıklarını kabul etti.

Tutuksuz sanıklardan Ahra Demir Acar, 1 Mayıs kutlamalarını izlemek amacıyla alanda bulunduğunu belirterek adli kontrol tedbirinin kaldırılmasını talep etti.

Diğer sanık Nesibe Doğan ise sosyal medyadaki çağrıları gördükten sonra alana geldiğini, polise karşı direniş göstermediğini ve barikatları zorlamadığını savunarak adli kontrol tedbirinin kaldırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, tutuksuz tüm sanıkların adli kontrol kararını kaldırma kararı aldı. Dosyanın mütalaasının hazırlanması için savcılığa gönderilmesine karar veren heyet, duruşmayı 18 Ekim tarihine erteledi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Fatih'teki Pertevniyal Lisesi önündeki arama noktasında 17 şüphelinin, terör örgütü TKP/ML'nin sözde kurucusu İbrahim Kaypakkaya'nın resimlerinin bulunduğu flamalar ve üzerlerinde fotoğrafının olduğu 2 yelek ile Saraçhane Meydanı'na girmeye çalıştığı belirtiliyor.

Sanıkların burada, "İbrahim Kaypakkaya önderimizdir, ölümsüzdür", "Yasalarınıza uymuyoruz, Kaypakkaya önderliğinde 1 Mayıs yürüyüşümüzü gerçekleştiriyoruz." şeklinde slogan attığı iddianamede ifade ediliyor. Emniyet güçlerinin uyarılarına rağmen grup direnmiş ve fiziki müdahalede bulunmuş, yaşanan arbede sonrasında sanıkların gözaltına alındığı bildiriliyor.

İddianamede, sanıkların "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama", "terör örgütü propagandası yapmak" ve "suçu ve suçluyu övmek" suçlarından dolayı ayrı ayrı 3'er yıl 6'şar aydan 10'ar yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları talep ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *