"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2499 %0.09
37,0970 %0.2
2.309.458 %-1.315
3.011,64 0,65
Ara
İşçi Haber Gündem Selamet Akıncıları Platformu'ndan Filistin'e destek gösterisi

Selamet Akıncıları Platformu'ndan Filistin'e destek gösterisi

Selamet Akıncıları Platformu tarafından Beyazıt Meydanı’nda Filistin’e destek gösterisi düzenlendi. Gösteride, “Ülkemizde Siyonist Yahudi istemiyoruz” sloganları atıldı.

Selamet Akıncıları Platformu, aylardır İsrail’in sürdürdüğü işgal politikasının mağduru olan Gazze’nin yanında olduklarını göstermek için İstanbul Fatih’te bulunan Beyazıt Meydanı’nda gösteri düzenledi.

Platformun yönetim kurulu tarafından Filistin'e destek açıklaması yapılırken, “Ülkemizde Siyonist Yahudi istemiyoruz” çağrısında bulunuldu.

Gösteriye ilişkin basın açıklaması, Selamet Akıncıları Platformu Genel Koordinatörü Ahmet Tanrıverdi tarafından okundu.

Tanrıverdi’nin konuşmasından öne çıkanlar:

“Terör çetesi Siyonist İsrail tarafından 11 aydır devam eden Gazze katliamında öldürülen masum insan sayısı 40 bini aştı. Ayrıca 10 binin üzerinde kayıp bulunmaktadır. Bu rakamın yüzde 70’i kadınlar ve çocuklardan oluşmaktadır. Gazze’de taş üstünde taş kalmamış, her taraf yerle bir edilmiştir. Yüzbinlerce insanın hayatı alt üst olmuş, milyonlarca insan göç etmek zorunda kalmıştır.

İsrail, kendilerine vaat edildiklerine inandıkları topraklara sahip olmak amacıyla saldırılarını genişletmekte ve bölgeyi büyük bir ateş çemberinin içine atmaktadır.

“ÜLKEMİZDEN KAZANDIKLARINI İSRAİL ÇETESİNE GÖNDEREN SİYONİSTLERİ ÜLKEMİZDE İSTEMİYORUZ”

Bu vahşete, bu soykırıma, bu katliama ve bu saldırılara hangi dinden olursa olsun vicdanı olan herkes karşı çıkmaktadır. İsrail vatandaşlarının büyük bir kısmı bile Netanyahu’ya isyan etmekte, lanetlemekte ve her gün gösteriler yapmaktadır.

Bu bağlamda biz de Selamet Akıncıları olarak ülkemizde bulunan ve ülkemiz insanından elde ettikleri kazançları destek için İsrail’e gönderen Siyonistlere isyan ediyor, lanetliyoruz.

Ülkemizde yasalar çerçevesinde yaşayan Siyonist olmayan Yahudilerle hiçbir sorunumuz yoktur.

Ancak Siyonizm’e inanmış, içinde ülkemiz topraklarının bir bölümü de bulunan vaat edilmiş topraklara sahip olma amacı güden ve ülkemizden kazandıklarını bu amaçla İsrail çetesine gönderen Siyonistleri ülkemizde istemediğimizi buradan ilan ediyoruz.”

“KANUN TEKLİFİ MECLİS’TEN GEÇSİN, MAL VARLIKLARINA EL KONULSUN”

Gösteride yapılan bir diğer konuşmada ise hükümete ve Meclis’e çağrıda bulunularak İsrail’e destek olanların mal varlıklarına el konulması talep edildi. Söz konusu konuşmada şu ifadeler yer aldı:

“Terör örgütlerine üye olan, onlara destek olan, onlara finans sağlayanların yargılanıp cezalandırılmasında olduğu gibi Siyonist İsrail çete örgütüne de destek olan, katkı veren herkesin aynı şekilde cezalandırılması, aynı şekilde mal varlıklarına el konulmasını istiyoruz. Bu konuda hükümetimizin ve meclisimizin derhal harekete geçmesini talep ediyoruz. Zaten meclise verilmiş olan bir kanun teklifi var, onun bir an önce kanunlaşmasını istiyoruz.”

Gösteri boyunca “Ülkemde Siyonist Yahudi istemiyorum” yazılı döviz ve pankart taşıyan göstericiler, sloganlar eşliğinde tepkilerini gösterdiler.

Gösteri, yapılan dua ve temennilerin ardından sona erdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *