"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2499 %0.09
37,0970 %0.2
2.309.458 %-1.315
3.011,64 0,65
Ara
İşçi Haber Gündem Sinan Ateş cinayetinde karar çıktı: Sanıklara ağır cezalar yağdı!

Sinan Ateş cinayetinde karar çıktı: Sanıklara ağır cezalar yağdı!

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin dava sonuçlandı, sanıklara ağır cezalar verildi. Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 22 sanıklı davada, mahkeme kararını açıkladı.

Mahkemenin verdiği karara göre, Eray Özyağcı, ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca, Selman Bozkurt'a yönelik ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan da 13 yıl hapis cezası aldı.

Vedat Balkaya da ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edildi ve yine Selman Bozkurt'a yönelik ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 13 yıl hapis cezası aldı.

Suat Kurt ise aynı suçlardan, yani ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 13 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Doğukan Çep, ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezası aldı. Tolgahan Demirbaş ise ‘tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırıldı.

Mustafa Uzunlar’a ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan 15 yıl ceza verildi.

Aşkın Mert Gelenbey’e ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan 15 yıl ceza verildi.

Murat Can Çolak’a tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan 18 yıl ceza verildi.

Emre Yüksel’e tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan 18 yıl ceza verildi.

Sanıklardan Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Çağlar Zorlu ve Aytaç Ataç'ın beraatine, Caner Güney'in tahliyesine karar verildi.

Cinayet Büro eski amiri Mustafa Ensar Aykal'ın dosyasının ayrılmasına ve tutukluluğunun devamına karar verildi.

AYŞE ATEŞ'TEN İLK AÇIKLAMA

Karar duruşmasının ardından Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'ten ilk açıklama geldi.

Ateş, "Burada yapılan yargılamada ayakçılar yargılandı. Pensilvanya ile işte Pensilvanya dışarıda elini kolunu sallayarak dolaşanlardır. Oturdukları kürsülerden, suçluları yargılatmamak için bize parmak sallıyorlar. Bunu bugün yaşadık. Biz adalet istiyoruz. Bizim hatamız adalet istemek mi? Sussaydık onlar çok mutlu olacaktı herhalde. Hiçbir yere gitmiyorum, sonuna kadar adalet yürüyüşünü, her bir suçlu cezasını bulana kadar, demir parmaklıkların arkasına girene kadar devam ettireceğim. Göreceğiz bakalım el mi yaman bey mi yaman!" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN İKİNCİ DAVA ÇAĞRISI

Eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, davaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bu cinayette iki önemli soru var. Birincisi şu; Sinan Ateş'i kim öldürdü? Bugün tetikçiler cezalarını aldılar. Adalet yerini buldu ama ikinci bir sorumuz daha var. Sinan Ateş niçin öldürüldü? Bunun yanıtını henüz almış değiliz. Bu sorunun yanıtını aldığımızda gerçek katilleri, gerçek failleri, perdenin arkasındakileri de yakalamış olacağız. O nedenle bu dava burada bitmedi. Asıl faillerin bulunması, talimatların kimler tarafından verildiğinin öğrenilmesi için ikinci davayı bekliyoruz. İkinci dava bizim siyaset tarihimiz açısından da son derece önemli bir dava olacaktır."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *