"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2779 %0.01
37,0060 %-0.01
2.308.576 %-0.46
3.017,21 -0,35
Ara
İşçi Haber Gündem Sinan Ateş cinayetiyle ilgili iddia: Olcay Kılavuz'a “sessiz kal” talimatı verildi

Sinan Ateş cinayetiyle ilgili iddia: Olcay Kılavuz'a “sessiz kal” talimatı verildi

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un yakınları, Sinan Ateş cinayetiyle ilgili önemli bilgileri paylaştı.

TGRT Haber'den Ahmet Sözcan'ın aktardığına göre; Kılavuz, kendisine "sessiz kal" talimatı verildiğini belirterek, ifadesinin alınması için savcılığa çağrıda bulundu. Ayrıca, şüpheli Tolgahan Demirbaş ile yaptığı telefon konuşmalarının deşifre edilmesini talep etti ve hazır olduğunu belirtti. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'in açıklamalarından rahatsız olduğunu belirttiği bir sitemde bulunması da dikkat çekti.

Kılavuz'un açıklamaları, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaretinden sonra Bahçeli'nin danışmanlığı görevinden alınmasından sonra geldi. Sinan Ateş cinayetinin ardından Kılavuz'un adı sürekli gündemdeydi ve suikast sonrası tetikçi Eray Özyağcı'yı Ankara dışına çıkaran Tolgahan Demirbaş'ı koruduğu iddia ediliyordu.

"BİLDİKLERİMİ ANLATMAYA HAZIRIM"

Ahmet Sözcan, TGRT Haber TV'de katıldığı yayında, Olcay Kılavuz'un yakınlarıyla yaptığı görüşmenin detaylarını şu şekilde anlattı: "Olcay Kılavuz Mersin Milletvekilliği yaptı, ülkü ocakları başkanlığı da yaptı. Son olarak MHP lideri Devlet Bahçeli’nin grup danışmanı olarak görev yapıyordu ama görevden alındı. Sinan Ateş cinayetinin ardından Olcay Kılavuz ismi sürekli gündemde. Suikast sonrası tetikçi Eray Özyağcı’yı Ankara dışına çıkaran Tolgahan Demirbaş’ı koruduğu iddia ediliyordu. Onunla görüşmeler yaptığı iddia ediliyordu. Dolayısıyla Olcay Kılavuz’un açıklamaları, bu davaya nasıl baktığı, bundan sonra neler yapmayı planladığı çok önemliydi. Biz de TGRT Haber olarak Olcay Kılavuz’un çok yakınındaki isimlere ulaştık. Olcay Kılavuz’un bir çağrısı var, diyor ki “Beni savcılık, mahkeme çağırsın. Beni dinlesinler. Bana yöneltilen soruları cevaplamaya hazırım. Bildiklerimi anlatmaya hazırım” şeklinde bir çağrısı var.

Olcay Kılavuz'un, ifadesinin alınmasını istemesi ve sessizliğiyle ilgili talimat aldığını belirtmesi, davanın önemli bir gelişme yaşandığını gösterdiğini aktardı. Kılavuz, "Eğer suçsa, girip yatarım" ifadesini kullanırken, Tolgahan Demirbaş'ın kendisinin evinde değil, evinin önünde gözaltına alındığını ve cinayetle ilgili olduğunu öğrendikten sonra polise teslim ettiğini belirtti.

Sinan Ateş'in ailesinin de üzüldüğünü ve neden öldürüldüğünü sorguladığını belirten Kılavuz, Ayşe Ateş'i aramak istediğini ancak kendisine "başsağlığı dilemeyin" talimatı verildiğini söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *