"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2719 %-0.01
37,0378 %0.01
2.304.300 %0.052
3.024,82 -0,10
Ara
İşçi Haber Gündem Şişli Belediyesinden emeklilere destek: Hesaplara ne zaman yatırılıyor?

Şişli Belediyesinden emeklilere destek: Hesaplara ne zaman yatırılıyor?

Şişli Belediyesinden emeklilere yönelik çalışma başlatıldı. Emeklilere yönelik pazar desteği olarak 5 bin TL'nin ödemelerine dün itibariyle başlandı.

Bugüne kadar 4 bin 800 kişinin başvuru yaptığı 5 bin liralık ‘pazar alışverişi desteği' kararı Şişli Belediyesi'nin Haziran ayında düzenlediği belediye meclisi toplantısında çıkmıştı.

Gelen başvurular sonrası yapılan değerlendirmeler sonucu ilçede yaşayan ve 60 yaş üzerinde başvuru şartlarına uygun olan 4 bin kişi belirlendi. Tespit edilen kişilerden bin emeklinin hesabına ilk etapta 5'er bin lira yatırıldı.

Şişli Belediyesi tarafından SMS ile yapılan bilgilendirme sonrası emekliler, TC kimlik numaralarıyla ilgili bankaların ATM'lerinden paralarını alabilecekler.

Ayrıca destek ödemesini almayan diğer emeklilerin işlemleri devam ederken, ödemelerin kademeli olarak önümüzdeki günlerde hesaplara yatırılacağı öğrenildi.

Öte yandan başvuruların Eylül ayında da alınmaya devam edeceği bildirildi.

“DAYANIŞMACI BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIMIZIN ÖRNEKLERİNDEN BİRİYDİ”

Açıklamalarda bulunan Başkan Şahan, emeklilere yönelik ödemelere ilişkin şu sözleri sarf etti:

“Halkımız, bu kentte büyük ekonomik krizlerle mücadele ediyor. Sosyal demokrat belediyelere düşen görev krizlerde emeklinin, öğrencinin, annenin, yurttaşın yanında olmak. Kent Lokantası, böyle bir proje. Kreşleri tam da bunun için açıyoruz. Meclisten çıkardığımız kararla, emeklilere Pazar Desteği de bunun örneklerinden biriydi. Dayanışmacı belediyecilik anlayışımızın örneklerinden biriydi. 4 bin 800 vatandaşımız başvurdu. 4 bini incelemelerden geçerek bu yardımı almaya hak kazandı. İlk bin emekliye ödemeyi yaptık. Diğerlerini de bu ay içerisinde bitireceğiz. Vatandaşımızın bu zor ekonomik şartlarda yanında olacağız. Dayanışmacı belediyecilik anlayışımız, artarak devam etmek zorunda.” 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *