"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2613 %0
36,9912 %-0.04
2.281.450 %-0.577
3.036,47 0,28
Ara
İşçi Haber Gündem Sivas'ta sağanak sele neden oldu: 20 evi su bastı

Sivas'ta sağanak sele neden oldu: 20 evi su bastı

Sivas'ın Ulaş ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle dere taştı, 20 evi su bastı.

Sivas'ın Ulaş ilçesine bağlı Eskikarahisar köyünde akşam saatlerinde dolu yağışının ardından etkili olan sağanak yağış, köy içindeki derenin taşmasına neden oldu.

Sel sonucu, köyde 20 evi, bazı ahırları ve samanlıkları su bastı. Evlerinde mahsur kalan bazı vatandaşlar, diğer köy sakinleri tarafından kurtarıldı.

İhbar üzerine köye AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi. AFAD ekipleri, su baskınlarından etkilenen evlerdeki suyu tahliye ederek temizlik çalışmaları başlattı.

Köy sakinlerinden Tuncer Bahar, selin aniden geldiğini ve her şeyin sadece 20 dakika içinde geliştiğini belirtti. Önce dolu yağışı yaşandığını, ardından selin hızla köyü etkisi altına aldığını ifade eden Bahar, dere kenarındaki evlerde mahsur kalan 2’si çocuk 3 kişiyi kurtardıklarını, çocukların çok korktuğunu ancak dağdaki hayvanların telef olmadığını söyledi.

Bir diğer köy sakini Behiye Muhit, evin içine tomrukların girmesini önlemek için kapıyı zorla kapatmaya çalıştığını ancak başarılı olamadığını belirterek, "Kapıyı son gücümle kapatmaya çalıştım. Daha sonra su evi doldurmaya başladı. Eşim dışarıda, ben ve kızlarım içeride kaldık. Her şey bir anda oldu ve evde metrelerce su birikti. Dereye düşseydik, hepimiz kaybolurduk," dedi.

Sivas Valiliği'nden yapılan açıklamada, aşırı yağışların ardından dere taşması sonucu köyde 20 evin su baskınından etkilendiği ve 2 traktörün sel nedeniyle sürüklendiği belirtildi. Şu ana kadar herhangi bir can kaybı yaşanmadığı ifade edilirken, AFAD, İl Özel İdare, İl Sağlık ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerinin köyde hasar tespit çalışmaları devam ettiği bildirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *