"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2740 %-0.02
37,0535 %0.12
2.306.402 %0.314
2.999,63 0,23
Ara
İşçi Haber Gündem Siyasi liderlerden "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" mesajları

Siyasi liderlerden "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" mesajları

Siyasi parti liderleri "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ

Bugün 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında anma programları gerçekleştirilirken Devlet Bahçeli tarafından da bugünün önemine ilişkin paylaşım yapıldı. 

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Bahçeli, şu ifadelere yer verdi:

"15 Temmuz, millî kahramanlığın dış bağlantılı ihanet ve işgal girişimine iman ve iradeyle direniş ve dik duruş mefkuresidir. 15 Temmuz şehitlerimize ve bilcümle bütün şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmetler niyaz ediyor, gazilerimize uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum. 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü münasebetiyle Türkiye aleyhine karanlık senaryo hazırlığı içinde olanlara sadece felaket günlerinde Türk milletinin hangi fedakârlıkları göze alacağını idrak etmelerini ikazen tavsiye ediyorum."

CHP LİDERİ ÖZGÜR ÖZEL

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine ilişkin, "Benzer bir zafiyet ve ihanetin tekrar etmemesi için ülkemizi o günlere getiren süreçten alınması gereken dersler olduğu unutulmamalıdır." ifadelerini kullandı.

Özel, sosyal medya hesabından paylaştığı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajında:

"15 Temmuz darbe girişiminin 8'inci yılında şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle anıyorum. Benzer bir zafiyet ve ihanetin tekrar etmemesi için ülkemizi o günlere getiren süreçten alınması gereken dersler olduğu unutulmamalıdır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak demokrasiye ve halk egemenliğine olan bağlılık ve inancımızı bir kez daha gururla ifade ediyorum." dedi.

İYİ PARTİ LİDERİ MÜSAVAT DERVİŞOĞLU

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, "Her nereden gelirse gelsin, milli iradeyi akamete uğratacak ve onun egemenliğini gasp ederek kendi uhdesinde toplayacak hiçbir yönetim biçimi asla ve kata kabul edilemez." diyerek hiç şüphesiz egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu belirten Dervişoğlu, millete ait iradenin tecelli etmesini engelleyecek hiçbir gücün olmadığını da vurguladı.

Dervişoğlu, mesajında şunları kaydetti:

"Her nereden gelirse gelsin, milli iradeyi akamete uğratacak ve onun egemenliğini gasp ederek kendi uhdesinde toplayacak hiçbir yönetim biçimi asla ve kata kabul edilemez. Bu vesileyle, FETÖ başta olmak üzere Türk devletinin varlığı, Türk milletinin birliği ve cumhuriyet rejimini hedef alan her türlü terör örgütünü lanetliyorum.

Devlet içinde çeteleşme gibi devlet içinde devletleşme gayretlerine de tavizsiz şekilde karşı duracağımızı hatırlatıyorum. İYİ Parti olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yegane istikametinin demokrasi olduğuna olan inancımızla, millete ait iradenin tecelli etmesini engelleyecek hiçbir gücü tanımadığımızı ve tanımayacağımızı bir kez daha hatırlatıyor, demokrasimizin bir daha böyle acı sınavlarla sınanmamasını diliyorum."

BBP LİDERİ MUSTAFA DESTİCİ

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici mesajında, 15 Temmuz'da milletin manevi çatısı olan devleti, demokrasiyi ve anayasal düzeni korumak için hayatlarını feda eden şehitleri rahmetle, saygıyla ve şükranla andı.

Destici, "Hiç kimse, hiçbir topluluk, kendini devlet yerine koyup milletin kaderini belirlemeye teşebbüs edemez." dedi.

Milletin, devlet gücünü, seçtiği temsilcileri aracılığıyla kullandığını hatırlatan Destici, "Devletin üç temel erki olan yasama, yürütme ve yargı, kararlarını 'millet adına' alır, görevlerini 'millet adına' yerine getirirler. Hiç kimse, hiçbir topluluk, kendini devlet yerine koyup milletin kaderini belirlemeye teşebbüs edemez." ifadelerini kullandı.

Mustafa Destici, 15 Temmuz 2016 gecesinde milletin, tarihinde ilk defa, kendi iradesini hedef alan bir darbe girişimine direnerek, ülkesine ve devletine sahip çıktığını aktardı.

15 Temmuz'da, ülke dışından sevk ve idare edilen bir topluluğun, devletin en stratejik kurumlarına sızıp ele geçirebileceğine şahit olduklarını belirten Destici mesajında, "Allah'ın inayeti ile milletimizi, ülkemizi ve devletimizi hep birlikte koruyacağız inşallah. Yaşadığımız coğrafyada, hür ve bağımsız olmamızın yegane yolunun güçlü olmamız, bunun da ancak milletimizin ortak değerleri etrafında birlik olmamız olduğunu hatırlatıyor, bu sene 'Milletin Zaferi' temasıyla idrak edeceğimiz, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün, milletimizin birliğine ve demokrasimize katkı yapması dileğimle." ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *