"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2509 %0.09
37,0858 %0.17
2.294.989 %-2.145
3.011,72 0,65
Ara
İşçi Haber Gündem Somali'ye yardım malzemesi ulaştıracak "İyilik Gemisi" Mersin'den yola çıktı

Somali'ye yardım malzemesi ulaştıracak "İyilik Gemisi" Mersin'den yola çıktı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) açlıkla mücadele eden Somali halkına ulaştırılması için hazırlanan 3 bin ton insani yardım malzemesini taşıyan "İyilik Gemisi", Mersin Uluslararası Limanı'ndan uğurlandı.

AFAD koordinasyonunda, Türk Kızılay ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle temin edilen yaklaşık 3 bin ton yardım, "GHADA" isimli gemiye yüklendi.

Limanda düzenlenen uğurlama töreninde AFAD Başkanı Okay Memiş, 2016'dan bu yana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde insani yardım malzemelerini farklı ülkelere ulaştırdıklarını belirtti.

Memiş, Türkiye'nin yardım faaliyetlerinin önemine vurgu yaparak, "Somali'ye şimdiye kadar 60 bin tonun üzerinde insani yardım malzemesi ulaştırdık. 6 Şubat'taki deprem sonrası yaptığımız büyük iyileştirme operasyonu gibi, ihtiyaç duyan kardeşlerimize de destek olmaya devam ediyoruz," dedi.

Ayrıca, Gazze'ye de yaklaşık 80 bin ton yardım gönderildiğini ifade eden Memiş, bölgedeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini dile getirdi.

İhtiyaç duyulan 130 bin gıda kolisi ve çeşitli hijyen, giyim ve barınma malzemelerini içeren gemi, yapılan dualar eşliğinde Mogadişu Limanı'na uğurlandı. Törene Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve diğer yetkililer de katıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *