"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber Gündem Starbucks'ı boykotlar vurdu! Hisseleri çakıldı!

Starbucks'ı boykotlar vurdu! Hisseleri çakıldı!

Starbucks, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı protestolar ve boykotlar nedeniyle tarihi bir hisse değeri kaybıyla karşı karşıya kaldı.

Starbucks'ın hisse senedi fiyatları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı protestolar ve boykotlar nedeniyle tarihi bir düşüş yaşadı. Şirketin hisseleri günü %16 düşüşle kapattı ve tüm zamanların en yüksek seviyesinden bu yana tam 35 milyar dolar değer kaybetti.

AÇIKLAMA SIRASINDA %5 KADAR DAHA KAYIP YAŞANDI

Starbucks'ın CEO'su Laxman Narasimhan, şirketinin hisselerini toparlama umuduyla canlı yayına çıktı. Narasimhan, katıldığı yayında, "Müşteriler ve Çin üzerindeki baskılar ve Orta Doğu'daki iş dünyasının diğer coğrafyalarda da bizi etkilemesi nedeniyle çok zorlu bir çeyrekti" dedi.

Narasimhan, bu kadar zorlu geçen bir çeyreğin neden önceden duyurulmadığı sorusuna ise "Eylem planları üzerinde çalışıyorduk" şeklinde cevap verdi.

CEO'nun 10 dakikalık röportajı boyunca şirketin hisselerinde %5 kadar daha kayıp yaşandı.

Şirketin gelirleri ocak-mart döneminde yıllık bazda %2 azalışla yaklaşık 8.6 milyar dolara geriledi. Piyasa beklentileri ise şirketin bu dönemde 9.1 milyar dolar gelir sağlaması yönündeydi.

Şirket, protestolar ve boykotların devam etmesi halinde gelirlerinde ve karlılığında daha fazla düşüş yaşayabileceğini kabul etmekle birlikte bu zorlu dönemde müşterilerini ve yatırımcılarını geri kazanmak için çeşitli adımlar atmayı planlıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *