"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2295 %-0.11
36,9786 %-0.07
2.278.951 %-0.836
3.015,09 -0,42
Ara
İşçi Haber Gündem Tarım elemanı sorununa üreticiden '2 bin TL vermeye razıyız' çıkışı

Tarım elemanı sorununa üreticiden '2 bin TL vermeye razıyız' çıkışı

İnsan gücü gerektiren işlerde çalışacak elemanı bulma sorunu gün geçtikçe artarken tarım üreticilerinden Tülüoğlu, yaptığı açıklamada "Vallahi bulsak yevmiyeyi 2 bin TL vermeye razıyız" ifadelerine yer verdi.

Şehirleşme ile ortaya çıkan sorunlardan biri de tarım alanında çalıştırılacak işçi bulunamaması oldu. Üreticiler tarafından sık sık dile getirilen bu sorun, gün geçtikçe ciddi boyutlara ulaşılırken hala bir çözüm üretilebilmiş değil. 

"ARTIK ÜRETMEK SORUN DEĞİL İŞÇİ BULMAK SORUN"

Aydın'da çiftçilik işiyle uğraşan ve birçok tarımsal ihracat ürünüyle tanınan Fahri Tülüoğlu, eleman eksikliğine ilişkin şu sözleri sarf etti:

“Çalıştıracak adam bulamıyoruz. Vallahi bulsak yevmiyeyi 2 bin TL vermeye razıyız. Artık üretmek sorun değil işçi bulmak sorun. Yani Aydın'da işgücü alarm veriyor. Çalıştıracak eleman bulamıyoruz. Gençler, tarım yerine, daha rahat ve prestijli görülen masa başı işleri tercih ediyor. Üniversite mezunları, tarım alanında çalışmak yerine şehirlerde ofis işlerinde kariyer yapmayı hedefliyor. Haliyle yetişen genç çiftçi sayısı da çok az oluyor. İşten anlayan olmadığı için işçi bulmakta da zorlanıyoruz.” 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *