"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2954 %0.1
37,0073 %0
2.280.843 %-1.655
2.996,26 -1,05
Ara
İşçi Haber Gündem TBMM Adalet Komisyonu’na sunulan 9. Yargı Paketi kabul edildi

TBMM Adalet Komisyonu’na sunulan 9. Yargı Paketi kabul edildi

Halk arasında 9. Yargı Paketi olarak bilinen Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunulmuştu. İcra ve İflas Kanunu'nda değişikliğe, hakaret suçunda ve uzlaştırmadan HSK ve AYM kadrolarına ilişkin düzenlemelere dair pek çok düzenlemeyi içeren paketin kabul edildiği öğrenildi.

Geçtiğimiz günlerde AK Parti milletvekillerince hazırlanan yargı alanında düzenlemeler içeren, kamuoyunda 9. Yargı Paketi olarak bilinen kanun teklifinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına sunulduğu bildirilmişti.

Edinilen son bilgilerde Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin, TBMM Adalet Komisyonunda kabul edildiği öğrenildi. 

TBMM Adalet Komisyonunca kabul edilen teklife göre; İcra ve İflas Kanunu'nda, Avukatlık Kanunu'nda, hukuk sınavlarında, davaların parasal sınırlarında, İdari Yargılama Usulü Kanunu'nda, Hakim ve Savcı Yardımcılığı Mülakatı'na çağrılacak aday sayısında, Yediemin otoparklarında sahipleri tarafından teslim alınmayan araçların satışında, kadının soyadına ilişkin düzenlemelerde, Türk Medeni Kanunu'nda, hakaret suçunda şikâyet süresinde ve Çocuk Koruma Kanunu'nda değişikliklere ve düzenlemelere gidildi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *