"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber Gündem TBMM Başkanı Kurtulmuş: Anayasa’nın ilk 4 maddesiyle ilgili tartışma söz konusu değil

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Anayasa’nın ilk 4 maddesiyle ilgili tartışma söz konusu değil

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Anayasa’nın ilk 4 maddesiyle ilgili tartışma söz konusu değil. 3. maddeyle ilgili tartışma varmış gibi göstermek en hafif tabiriyle haksızlıktır, bir algı operasyonudur." dedi.

Kurtulmuş, Türkiye'nin Cenevre Başkonsolosluğu'nda, İsviçre'deki Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle gerçekleştirdiği toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cenevre'de bulunan Kurtulmuş, burada milletvekilleriyle birlikte Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 149. Genel Kurulu'na katıldıklarını ve önümüzdeki günlerde Genel Kurul çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

Bugün İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) ile bir istişare toplantısı gerçekleştirdiklerini ifade eden Kurtulmuş, birçok İslam ülkesi meclis başkanının ve temsilcilerinin katıldığını söyledi. İSİPAB toplantısında, Cezayir ve Filistin tarafından gündeme getirilen, Filistin halkının davasını savunmak ve İsrail'in saldırganlığını durdurmak amacıyla acil gündem talebinin önemli bir konu olduğunu aktardı. Bu talebin Genel Kurulda oylanmasını sağlamak için çalışacaklarını vurgulayan Kurtulmuş, uluslararası gündemde Filistin meselesinin daha etkin bir şekilde ele alınabilmesi için İsrail'e politik baskı yapılmasını umduklarını belirtti.

Kurtulmuş, daha önceki Genel Kurulda benzer bir tasarının sadece 12 oy eksikliği nedeniyle gündeme girmediğini hatırlatarak, bu toplantıda yeterli sayıya ulaşmayı umduklarını ifade etti.

Yeni anayasa tartışmalarına değinen Kurtulmuş, TBMM Başkanı olarak anayasa yapım süreçlerinde tarafsız bir tutum sergilemeye özen gösterdiğini söyledi. Yeni anayasa çalışmaları için tüm siyasi partilerle iletişimde olduklarını, hiçbir partinin kapıyı kapatmadığını vurguladı. Meclis'te 6 siyasi parti grubunun yanı sıra 14 partinin temsil edildiğine dikkat çekerek, geniş bir katılımla ve konsensüsle yeni anayasayı kabul etmeyi hedeflediklerini belirtti.

Kurtulmuş, önceki basın toplantılarında ilk dört maddeyle ilgili tartışma olmadığını açıkça ifade ettiğini vurgulayarak, bu konudaki yanlış algıların ve manipülasyonların haksızlık olduğunu söyledi. Anayasa sürecinin nasıl işlemesi gerektiğine dair vurgular yaptığını, bu süreçte şeffaflık ve demokratik yöntemlerin önemine dikkat çekti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *