"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2696 %-0.03
37,0583 %0.15
2.289.449 %-0.967
2.998,37 0,19
Ara
İşçi Haber Gündem TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan TUSAŞ saldırısına dair açıklama

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan TUSAŞ saldırısına dair açıklama

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Özellikle savunma sanayi tesislerimizden en önemlilerinden birisi olan TUSAŞ'a böylesine hain bir saldırının yapılmış olması tesadüfi değildir." ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, TUSAŞ'ın Kahramankazan ilçesindeki tesisine yönelik terör saldırısında yaralananları Etlik Şehir Hastanesi'nde ziyaret etti. Ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, yaralıların durumunun iyi olduğunu belirterek, "Yarın buradaki dört yaralı kardeşimizin taburcu olma ihtimali kuvvetli. Diğerleri de müşahede altında kalacak, ama genel durumları çok iyi." dedi.

“HER BİRİ ‘VATAN SAĞ OLSUN’ DİYOR”

Yaralıların bombalar altında yaşadıkları zor anlara rağmen teröre karşı yüksek bir moral içinde olduklarını ifade eden Kurtulmuş, "Her biri 'Vatan sağ olsun' diyor. Elhamdülillah, ölmediler, şehit olmadılar; ancak gazi olsalar da şehit sevabı kazanmışlardır." şeklinde konuştu.

Bu saldırının sıradan bir eylem olmadığını vurgulayan Kurtulmuş, savunma sanayi tesislerine yönelik hain saldırıların tesadüfi olmadığını belirtti. Özellikle Cumhurbaşkanı'nın Rusya'daki temasları sırasında gerçekleşmesinin de dikkate alınması gerektiğini ifade etti. Terörle mücadelenin kararlılıkla devam etmesi gerektiğini dile getirirken, bu mücadelenin en önemli kazanımının milli birlik ve beraberlik olduğunu vurguladı.

ARKASINDA KİM OLURSA OLSUN

Kurtulmuş, "Böyle günlerde farklılıklarımız ne olursa olsun, milli duruşta ortak bir tavrı sergileyebilme yeteneğimiz önemlidir." diyerek, 85 milyon vatandaşın terör saldırılarına karşı ortak bir duruş sergilediğini kaydetti. Bu ortak duruşun Türkiye'nin geleceğine büyük katkı sağlamasını diledi. Eninde sonunda terör örgütlerinin Türkiye'de faaliyet gösteremez hale geleceğini belirten Kurtulmuş, arkasında kim olursa olsun, Türkiye'nin bu terör örgütlerini yenmeyi başaracağını vurguladı.

Kurtulmuş, daha sonra Gazi Hastanesi’ni ziyaret ederek yaralılar hakkında bilgi aldı ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *