"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Az bulutlu
18°
34,2876 %0.15
37,1082 %-0.19
2.322.418 %-0.113
3.025,19 0,44
Ara
İşçi Haber Gündem Teröristler, 2 saat boyunca ne planladılar?

Teröristler, 2 saat boyunca ne planladılar?

TUSAŞ’a yönelik gerçekleştirilen ve 5 şehit verdiğimiz saldırının ardından, teröristlerin 23 Ekim sabahı kahvaltı yaptığı işletmenin sahibi Selim Bıyık, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bıyık, teröristlerin işletmede "bir buçuk ila iki saat" oturduğunu belirtti. İki saat boyunca neler yaptıklarını anlatan Bıyık, teröristlere ait detayları aktardı. İşte bu bilgiler haberimizde.

Ankara'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'ye (TUSAŞ) yönelik gerçekleştirilen saldırının ardından, teröristlerin 23 Ekim sabahı kahvaltı yaptığı işletmenin sahibi Selim Bıyık, olayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bıyık, PKK üyesi Ali Örek ve Mine Sevjin Alçiçek'in saldırı öncesi kahvaltı yaptıkları dönemde, "Sabah saatlerinde 09.30 ila 10.00 arasında geldiler. Bir buçuk ila iki saat oturdular ve kahvaltı yaptılar. Sohbet etmediler hiç, seslerini hiç duymadık. Durmadan WhatsApp'tan ve sosyal medyadan yazışıyorlardı. Şüpheli hareket sergilemediler, çok rahatlardı. Çok normallerdi ama aralarında hiç konuşma yoktu. Şüphe verecek bir durumları yoktu. Çantaları yanlarındaydı." şeklinde konuştu.

Saldırıda 5 kişinin şehit olduğunu ve 22 kişinin yaralandığını hatırlatan Bıyık, teröristlerin alışveriş esnasında sergiledikleri tavırların dikkat çekici olduğunu da vurguladı.

"FOTOĞRAFI GÖRÜNCE YERİMDEN KALKAMADIM"

Terör saldırısını duyduktan sonra büyük bir şok yaşadığını ifade eden Selim Bıyık, "Fotoğrafı görünce oturduğum yerden kalkamadım. Çünkü o kişilerle burada saatlerce oturmuşuz. Onları net bir şekilde tanıdığım için şok oldum ve çok kötü hissettim. Hemen koşarak dükkana geldim." dedi. Bu olayın ardından yaşadığı derin duyguları ve şaşkınlığı dile getiren Bıyık, teröristlerin normal bir şekilde kahvaltı yapmalarının kendisini daha da etkilediğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *