"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2656 %-0.04
37,1220 %0.35
2.294.392 %0.639
3.014,77 0,73
Ara
İşçi Haber Gündem Turizmde büyük vurgun: Ucuz tatil vaadiyle 400 kişiyi kandırdı, 80 milyon lira dolandırdı

Turizmde büyük vurgun: Ucuz tatil vaadiyle 400 kişiyi kandırdı, 80 milyon lira dolandırdı

Turizm sektöründe dolandırıcılık skandalı patlak verdi. 400 kişiyi ucuz tatil vaadiyle kandırarak büyük bir vurgun yapan Selin Çakmak, 80 milyon liralık dolandırıcılık gerçekleştirdi.

Posta'nın haberine göre, Nettur Travel şirketinde çalışan Selin Çakmak, 400 kişiyi tatil çekleri vaadiyle dolandırdı. Mağdurların hiçbiri vaadedilen tatil fırsatını elde edemedi. 

Selin Çakmak, yaklaşık 5 yıl önce kurduğu sistemle 'saadet zinciri' yöntemini uyguluyordu. Çakmak, müşterilere büyük şirketlerin çalışanlarına tatil çekleri verdiğini ve bunları uygun fiyatlarla devrettiğini iddia ediyordu. Tatil çeki bedelinin 800 bin lira olduğunu belirterek, müşterilere bu çekleri 230 bin liraya sattı.

SİSTEMİN TIKANMASIYLA GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

Ancak gerçekte böyle bir tatil çeki bulunmuyordu. Çakmak, toplanan paraları kullanarak mevcut sistemdeki diğer kişilere tatil fırsatları sunuyordu. Yaz aylarında sistemin tıkanmasıyla, bazı turizm tesisleri ödeme koşullarını değiştirdi ve bazıları sadece peşin çalışmaya başladı. Tatil zamanı gelen kişiler, rezervasyonları bulunmadığı için mağdur oldu.

Selin Çakmak, WhatsApp grupları aracılığıyla mağdurlarla iletişime geçti ve Nettur Travel şirketinin mallarını satarak ödemeleri yapacağını söyledi. Ancak Nettur Travel, Çakmak’ın şirketle ilgili olmayan bir iş yaptığı ve iş akdinin feshedildiği, hukuki işlem başlatıldığı bilgisini verdi. 50'den fazla mağdur suç duyurusunda bulundu ve mağdur sayısının 400’ü geçtiği belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *