"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2509 %0.09
37,0858 %0.17
2.294.989 %-2.145
3.011,72 0,65
Ara
İşçi Haber Gündem Türkiye'deki koruyucu aile uygulamaları dünyaya anlatılacak

Türkiye'deki koruyucu aile uygulamaları dünyaya anlatılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan 'Gönül Elçileri' projesi, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu çerçevesinde gerçekleştirilecek yüksek profilli bir yan etkinlikte tanıtılacak.

Edinilen bilgilere göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu yıl New York'ta 22 Eylül'de başlayacak BM 79. Genel Kurulu çerçevesinde, tarihinde ikinci kez bir yan etkinliğe ev sahipliği yapacak. Daha önce "sosyal refahın adil paylaşımı" temalı bir etkinlik düzenleyen Bakanlık, bu sene "Gönül Elçileri" projesinin tanıtılacağı üst düzey bir yan etkinlik düzenleyecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın ev sahipliğinde ve Emine Erdoğan'ın himayelerinde gerçekleştirilecek etkinlik, UNICEF Genel Merkezi'nde "Bir Denizyıldızı Hikayesi: Gönül Elçilerine Küresel Davet" başlığıyla yapılacak. Etkinlikte, Türkiye'nin koruyucu aile hizmet modelinin uluslararası düzeyde tanıtılması ve bu konuda küresel bir seferberlik çağrısı yapılması hedefleniyor.

Etkinlikte, Türkiye'de başarıyla uygulanan koruyucu aile modeli ve bu konudaki deneyimler paylaşılacak. Ayrıca, koruyucu aile hizmetinin sağlıklı toplumların devamına olan katkısı vurgulanacak.

Gönül Elçileri Projesi, 2012 yılında başlatılmış olup, koruyucu aile hizmet modelinin yaygınlaştırılmasını amaçlamaktadır. Proje, devlet ve ailelerin iş birliğiyle, aile bakımından yoksun çocuklara sevgi dolu bir yuva sağlamak ve bu sorumluluğu paylaşmayı hedeflemektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *