"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2516 %-0.04
37,0303 %0.04
2.300.788 %-0.329
3.027,33 -0,02
Ara
İşçi Haber Gündem Türkiye'nin Yeni Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı açıklandı

Türkiye'nin Yeni Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı açıklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı genelgede, Türkiye'nin bilgi ve iletişim teknolojilerindeki rolü vurgulanarak, yeni Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı'nın 2024-2028 dönemi için hazırlandığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan genelgede, bilgi ve iletişim teknolojilerinin çeşitli sektörlerdeki kritik rolü vurgulandı. Genelgede, bu teknolojilerin sürdürülebilir büyüme ve kalkınmada oynadığı anahtar rolün, siber güvenliği milli güvenliğin ayrılmaz bir parçası haline getirdiği ifade edildi.

Türkiye'nin jeopolitik konumu, ekonomik yapısı ve teknoloji alanındaki son yıllardaki ilerlemeleri nedeniyle siber tehdit aktörlerinin yoğun ilgisini çektiğine dikkat çekilen genelgede, Türkiye'nin ulusal siber güvenlik alanında aldığı erken tedbirler ve oluşturduğu ulusal siber güvenlik organizasyonuyla bu alanda öncü ülkelerden biri haline geldiği belirtildi.

Genelgede, Türkiye'nin siber güvenlik stratejisinin geçmiş dönemlerdeki uygulamaları ve elde edilen başarılar özetlenerek, yeni bir strateji ve eylem planının hazırlandığı duyuruldu. 2024-2028 dönemini kapsayan Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı'nın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı koordinasyonunda kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerle işbirliği içinde hazırlandığı belirtildi.

Bu kapsamda, Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi (2024-2028) Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yayımlanacak ve Ulusal Siber Güvenlik Eylem Planı (2024-2028) ise ilgili kurumlarla paylaşılacak. Genelgede, tüm kurum ve kuruluşların bu strateji ve plan doğrultusunda üzerine düşen görev ve sorumlulukları hassasiyetle yerine getirmesi talep edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *