"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Az bulutlu
18°
34,2964 %0.18
37,1290 %-0.11
2.329.660 %0.44
3.019,23 0,24
Ara
İşçi Haber Gündem TUSAŞ saldırısını, terör örgütü PKK üstlendi

TUSAŞ saldırısını, terör örgütü PKK üstlendi

Terör örgütü PKK, TUSAŞ'a yönelik silahlı saldırıyı üstlendi.

Ankara'nın Kazan ilçesindeki TUSAŞ tesisine düzenlenen silahlı saldırının PKK tarafından üstlenildiği bildirildi. Terör örgütü, eylemi "Asya Ali" kod adlı Mine Sevjin Alçiçek ile "Rojger Helin" kod adlı Ali Örek'in gerçekleştirdiğini açıkladı.

Mine Sevjin Alçiçek kimdir? Terörist Mine Sevjin Alçiçek öldürüldü mü?  (TUSAŞ) - Akdeniz Haber, Akdeniz Haberleri, Akdeniz Gündem | Akdeniz  Gazetesi

PKK Açıkladı

PKK'ye bağlı Halk Savunma Merkezi (HSM) tarafından yapılan açıklamada, “Ankara'daki TUSAŞ yerleşkesine yönelik gerçekleştirilen fedai eylem, Ölümsüzler Taburu’nun bir otonom timi tarafından yapılmıştır” denildi.

Saldırının Planlaması

Açıklamada, saldırının MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Abdullah Öcalan'a yönelik çağrısı ile bağlantılı olmadığı vurgulandı. Örgüt, eylemin uzun süre önce planlandığını belirterek, “Bu eylemin Türkiye'deki son aylarda tartışılan siyasal gündemle asla bir ilişkisi yoktur.” ifadesini kullandı.

PKK nasıl kuruldu ve güçlendi? | Al Jazeera Turk - Ortadoğu, Kafkasya,  Balkanlar, Türkiye ve çevresindeki bölgeden son dakika haberleri ve  analizler

PKK, TUSAŞ’ın bir askeri hedef olduğunu ve geliştirdiği İHA'ların terör örgütüne karşı kullanılması nedeniyle bu tesisin hedef alındığını savundu. Ayrıca, terörist başı Abdullah Öcalan'ın 48 ay sonra kamuoyuna yansıyan mesajının örgüt içinde "sevindirici bir durum" olarak değerlendirildiği kaydedildi.

Saldırı Talimatı ve Eğitim

Ankara'daki saldırıda ölü ele geçirilen teröristlerin, Irak'ın kuzeyindeki Gara Dağı'nda canlı bomba eğitimi aldıkları belirlendi. Saldırının talimatının, terör örgütünün Irak'ın kuzeyindeki "Kuzey Sevk İdare Komutanlığı" olarak adlandırılan yedi kişilik yapıdan geldiği öğrenildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *