"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Az bulutlu
18°
34,2849 %0.14
37,1797 %0.03
2.319.562 %1.348
2.996,44 -0,51
Ara
İşçi Haber Gündem TUSAŞ saldırısının perde arkası: Teröristlerin planı dakika dakika ortaya çıktı!

TUSAŞ saldırısının perde arkası: Teröristlerin planı dakika dakika ortaya çıktı!

TUSAŞ’a düzenlenen terör saldırısının failleriyle ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı.

Yapılan DNA ve yüz tanıma analizleri sonucunda saldırganların, PKK’nın dağ kadrosunda yer alan ‘Rojger’ kod adlı Ali Örek ve Mine Sevjin Alçiçek olduğu tespit edildi. Türkiye'ye kaçak yollarla giriş yapan teröristlerin, dikkat çekmemek için kendilerini sevgili gibi gösterdikleri öğrenildi.

Kandil’de Suikast Eğitimi Aldılar

Mine Sevjin Alçiçek’in, 2015’te PKK'ya katılmadan önce HDP Hakkâri merkez ilçe eşbaşkanlığı yaptığı ve hakkında yakalama kararı bulunduğu belirlendi. Ali Örek'in ise 2016’da “terör örgütü üyeliği” ve “devletin bütünlüğünü bozma” suçlarından arandığı öğrenildi. İki teröristin, Kandil’de bomba, suikast ve silah kullanımı üzerine eğitim aldığı da tespit edildi.

Son dakika: TUSAŞ tesislerinde patlama ve silah sesleri - Son Dakika  Türkiye Haberleri | NTV Haber

Ankara’ya Nasıl Geldiler?

PKK’dan talimat alan teröristler, yasadışı yollarla Türkiye’ye giriş yaparak Ankara’ya ulaştı. Güvenlik kamerası görüntülerinden, saldırganların Kahramankazan’da dikkat çekmemek için el ele tutuşup pastanede çay-kahve içtikleri anlaşıldı. Saldırının gerçekleşeceği saate kadar ilçede oyalanan ikili, gasp ettikleri taksiyle TUSAŞ’a ulaştı.

TUSAŞ'taki patlama anı ve çatışma görüntüleri ortaya çıktı - Ekonomim

Teröristlerin, gasp ettikleri taksinin sürücüsü Murat Arslan’ı yolda öldürdüğü öğrenildi. Kadın teröristin önce müşteri gibi taksiye bindiği, yolda Ali Örek’i alarak taksi sürücüsünü ensesinden vurarak öldürdükleri ve cesedini bagaja koydukları tespit edildi.

TUSAŞ'ta bir patlama daha! – Ankara Kent Haber
TUSAŞ'a Terör Saldırısı: 5 Şehit, 22 Yaralı - Bingöl Güncel TV

TUSAŞ ön nizamiyesinden içeri giren teröristler, Jandarma ve Polis Özel Harekât ekipleri ile çatışmaya girdi. Operasyon sırasında kadın terörist üzerindeki bombayı patlatarak kendini imha etti. Diğer terörist ise çatışmada etkisiz hale getirildi. Saldırganların çok sayıda silah ve mühimmatla adeta bir cephanelik taşıdığı öğrenildi.

İstihbarat Zafiyeti Araştırılıyor

Teröristlerin silah dolu çantalarla Ankara’ya nasıl geldikleri ve istihbarat birimlerinin bu hareketliliği neden tespit edemediği soruşturuluyor. Ayrıca güvenlik kamerası görüntülerinin basına sızdırılmasıyla ilgili de incelemeler sürdürülüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *