"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2991 %0.11
36,9996 %-0.01
2.272.943 %-1.343
3.000,38 -0,91
Ara
İşçi Haber Gündem TUSAŞ’a terör saldırısı: Siyaset dünyasından peş peşe tepkiler!

TUSAŞ’a terör saldırısı: Siyaset dünyasından peş peşe tepkiler!

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) Tesisi önünde patlama meydana geldi.

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan TUSAŞ Tesisi önünde patlama meydana geldi.

Canlı bomba ve çatışma ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

Bölgeden gelen ilk bilgilere göre patlama, giriş kapısının orada oldu. Canlı bombanın kendini patlattığı ardından güvenlik güçleriyle çatışmaya girildiği öğrenildi.

Öte yandan tesiste çatışmanın devam ettiği ve rehine olduğu iddia edildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TUSAŞ'ın Kahramankazan yerleşkesine yönelik terör saldırısıyla ilgili soruşturma başlattı.

TUSAŞ önünde patlama: Canlı bomba ihbar edildi!

SİYASİLERDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI

Olay sonrası siyasi liderlerden başsağlığı mesajları geldi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: 

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan yerleşkesine yönelik gerçekleştirilen hain terör saldırısını lanetliyorum.

Saldırının gerçekleştiği ilk andan itibaren güvenlik güçlerimiz olaya müdahale etmiş, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca da adli soruşturma başlatılmıştır.

Bu hain terör saldırısı, Türkiye’nin savunma sanayinde elde ettiği başarıları hedef almıştır. Ancak bilinmelidir ki bu saldırılar, ne savunma sanayimizin kahraman çalışanlarını ne de her alanda tam bağımsız bir Türkiye ideali için gece gündüz ter döken tek bir vatandaşımızı bile yolundan döndüremeyecektir.

Bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da terörle ve terör örgütleriyle güçlü ve kararlı mücadelemiz devam edecektir.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: 

Ankara’da TUSAŞ tesisinde meydana gelen çatışma ve terör saldırısı nedeniyle derin üzüntü içerisindeyim. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terörü lanetliyoruz. Başımız sağ olsun. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: 

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik yapılan terör saldırısını kınıyorum. Teröre boyun eğmedik, eğmeyeceğiz.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan:

 Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet; ailelerine ve yakınlarına sabır diliyorum. Yaralılarımızın bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ediyorum. Başımız sağ olsun. 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu:

 Ankara Kahramankazan'da bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'ye (TUSAŞ) düzenlenen hain terör saldırısını lanetliyor; şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun temennilerimi iletiyorum.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *