"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2508 %-0.08
37,0967 %0.28
2.296.251 %0.79
3.014,47 0,72
Ara
İşçi Haber Gündem TUSAŞ’a terör saldırısı sonrası havalimanları turuncu alarmda!

TUSAŞ’a terör saldırısı sonrası havalimanları turuncu alarmda!

Ankara’nın Kahramankazan ilçesindeki Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) yerleşkesine yapılan terör saldırısının ardından Türkiye genelinde güvenlik önlemleri sıkılaştırıldı.

Havalimanları olası saldırılara karşı turuncu alarm seviyesine geçirildi. Terör örgütlerinin havalimanlarına yönelik olası saldırı girişimlerine karşı alınan tedbirler kapsamında, Sabiha Gökçen ve İstanbul Havalimanı başta olmak üzere tüm havalimanlarında güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarıldı.

Havalimanlarına giriş ve çıkış yapan tüm araçlar tek tek aranırken, yolcuların kimlik kontrolü titizlikle yapılıyor. Güvenlik birimleri, herhangi bir risk ihtimaline karşı yolcu yoğunluğunun yüksek olduğu alanlarda devriye görevini sıklaştırdı.

İstanbul Havalimanı dünyanın en iyisi seçildi - Son Dakika Ekonomi  Haberleri | Ntv Para

"Terminale 3 Saat Önceden Gelin" Uyarısı

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yapılan açıklamada, yolcuların ek güvenlik önlemleri nedeniyle uçuş saatlerinden en az üç saat önce terminale gelmeleri tavsiye edildi. Açıklamada, “Olası zaman kayıplarının önüne geçmek için yolcularımızın bu süreye dikkat etmesini önemle rica ederiz” ifadelerine yer verildi.

Alarm Seviyesi Ne Anlama Geliyor?

Turuncu alarm seviyesi, saldırı ihtimaline karşı en yoğun güvenlik önlemlerinin devreye alındığını ve tüm birimlerin teyakkuzda olduğunu ifade ediyor. Bu seviye, havaalanlarının yanı sıra kritik kamu kurumlarında da güvenlik tedbirlerinin sıkılaştırılacağı anlamına geliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *