"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2355 %0.05
37,0342 %0.01
2.308.740 %-0.337
3.021,30 0,97
Ara
İşçi Haber Gündem Ulaştırma Bakanı Uraloğlu’ndan Instagram açıklaması

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu’ndan Instagram açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram’ın kapatılma süreciyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Bakan Uraloğlu, yasakçı bir yaklaşım sergilemediklerini belirterek, “Kapatma gerekçelerimize dair genel bir geri bildirim aldık” dedi.

PTT Ahlatlıbel Tesisleri’nde düzenlenen Ulusal Staj Programı Geleneksel Kariyer Buluşması’nda 417 stajyer öğrenciyle bir araya gelen Uraloğlu, Instagram’ın kapanması hakkında şunları ifade etti:

“Bazen olaylar o kadar hızlı gelişir ki hemen müdahale etmeniz gerekir. Bu süreç de böyle oldu” diyen Bakan Uraloğlu, “Bu konuda kamuoyundan beklediğim tepkinin çok çok altında bir tepki aldığımı söyleyebilirim. Burada uluslararası bir şirket ve onun kuralları var. Siz de bir ülkesiniz ve onun da kuralları, kanunları ve hassasiyetleri var. Burada önemli olan bir şirketin kuralları mıdır, bir ülkenin kanunları mıdır veya bir milletin hissiyatı mıdır? 60 milyona yakın sosyal medya kullanıcısının olduğu Instagram’ın dünyada ilk 10’un içinde kullanıcısının olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Biz yasakçı bir zihniyete sahip değiliz. Bence buraları niye kapattığımızdan ziyade, niye kapatmak zorunda kaldığımızı beraber sorgulamalıyız.” dedi.

Sosyal medya platformlarının genellikle hiçbir düzenlemeye tabi olmadan içerikleri kaldırdığını belirten Uraloğlu, “O mu yasakçı, biz mi yasakçıyız, bunu tartışabiliriz. Instagram’ı kapatma sebeplerimizin genel karşılığını sağladık, aldık.” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *