"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2656 %-0.04
37,1220 %0.35
2.294.392 %0.639
3.014,77 0,73
Ara
İşçi Haber Gündem Ünlü Fransız hayvan hakları aktivistinden Erdoğan’a açık mektup: Yasa teklifini geri çekin

Ünlü Fransız hayvan hakları aktivistinden Erdoğan’a açık mektup: Yasa teklifini geri çekin

Fransız sinema yıldızı ve hayvan hakları savunucusu Brigitte Bardot, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yazdığı mektupta, Türkiye'de sokak hayvanlarının öldürülmesini öngören yasa teklifinin iptal edilmesini talep etti.

Fransız sinema yıldızı ve hayvan hakları savunucusu Brigitte Bardot, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yazdığı mektupta, Türkiye'de sokak hayvanlarının öldürülmesini öngören yasa teklifinin iptal edilmesini talep etti. 89 yaşındaki Bardot, kendi kurduğu hayvan hakları vakfı aracılığıyla Erdoğan’a seslenerek, Türkiye'nin sokak hayvanlarına yönelik potansiyel acımasızlığının ülkenin uluslararası imajını zedeleyebileceğini belirtti.

DW Türkçe'nin aktardığına göre, hayvan haklarını savunan Brigitte Bardot Vakfı'nın kurucusu olan ünlü oyuncu, Erdoğan'a "Türkiye'nin en sadık dostlarımız olan bu duyarlı varlıklara karşı acımasızlığından ötürü kötülenecek ve eleştirilecek bir ülke hâline gelmesine izin vermeyin" çağrısında bulundu. Bardot, AFP haber ajansının ulaştığı mektupta, Türkiye'deki sokak kedileri ve köpeklerinin şu ana dek "halkla uyum içinde" yaşadığını ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *